Ilmoitus: Täydellinen käsikirja pop-hittien raskaimpiin metalliversiointeihin

Onko Rihannan Diamonds sinunkin guilty pleasure -kappale, jota ei kehtaa soittaa kuin siivotessa, aamupalalla ja suihkussa? Tähänkin löytyy nyt lääke.

[ILMOITUS]

Leo Moracchioli on tehtaillut metalli-covereita tunnetuista pop-kappaleista, -klassikoista sekä elokuvatunnareista jo hyvän aikaa, mutta nyt covereita löytyy myös raskaampaan makuun. Frog Leap -studiota isännöivän Moracchiolin versioinnit harvemmin yltävät Volbeatia raskaampaan suoritukseen, mutta YouTuben syövereistä löytyy joukko muita sankareita joiden esittämät populaarikulttuurin timantit ovat saaneet vihdoinkin höysteekseen myös kunnon kurnutusta ja breakdownia.

Our Last Night on tehtaillut YouTubeen jo yli 20 metalcoren tuoksuista coveria maailman soitetuimmista pop-kappaleista, eikä loppua näy. Yhtye yhdistelee puhtaita lauluja varsin tasokkaaseen core-rääkymiseen ja heittelee mukaan sopivan alavireistä breakdown-junttaa. Yhdysvaltalaisbändi ottaa käsittelyyn pop-ikoneita laidasta laitaan ja mukaan mahtuvat esimerkiksi Miley Cyrus, Adele, Tove Lo, Twenty One Pilots, Imagine Dragons sekä U2. Kaikilta näiltä artisteilta on myös helppo tilata levyjä jopa luvattoman edullisesti www.saleduck.fi -sivuston loistavien tarjouksien avulla. Vaarana on tosin se, että nämä korvamadot jäävät päähän pyörimään ja alkavat ottaa jalansijaa Scream Bloody Goren hittisäkeiltä.

Fearless Recordsin vuonna 2002 lanseeraama Punk Goes Pop -levyrykelmä on tullut pitkän tien 15 vuoden takaisesta debyytistä. Sittemmin jo kuusi-osaiseksi kasvanut levysarja antoi astetta raskaamman musiikin edustajille mahdollisuuden esitellä pop-kappaleita hieman omintakeisempina versioina. Sarjan kuudes kokoelma-albumi ampuukin jo ihan täyttä turpaanvetoa ilman turhaa nysväilyä, vaikka levylle onkin saatu jopa itse Ice-T mukaan pitämään homma aitona. Levyn kovimmasta mähinästä vastaavat bändit kuten Upon A Burning Body, August Burns Red sekä Volumes.

Muutamat bändit ovat hoksanneet metalliversioinnin suosion ja tehneet laadukkaita versioita 2000-luvun pahimmista korvamadoista. Any Given Day ja Helia ovat onnistuneet myös kuvaamaan harvinaisen ammattimaisesti tuotetut musiikkivideot verisoinneilleen, mitkä tekevät hassuttelusta entistäkin nautinnollisempaa katseltavaa.

Mikäli coremainen rähjääminen tuntuu kuitenkin liian kevyeltä, tarjolla on myös hieman erilaista murjomista. Niin kutsutut metalli- ja pop-mashupit laittavat modernin metallin klassikot pohjaksi kappaleelle, mutta korvaavat alkuperäiset vokaalisuoritukset pop-taivaan tähdillä. Hyvänä esimerkkinä mainittakoon suuren suosion saavuttanut Meshuggahin Bleed yhdistettynä Lady Gagan Paparazziin. Lady Gaga tuntuu olevan suosittu laulaja monessa muussakin mashupissa, joten ehkäpä tässä olisi hyvä vinkki Nightwishille seuraavan laulajanvaihdoksen yhteyteen. Soilwork ja Behemoth tuntuvat myös sopivan varsin hyvin yhteen lauluntekijän suurimpien hittien kanssa.

[ILMOITUS]