Inferno 10/2015: Anthrax, Danzig, Ulver, Ancient, Deathcrusher-rundi, Abbath, Jess and the Ancient Ones…

Lempinimellä #132 tunnetuksi tuleva vuoden vika numero puodeissa ja lootissa perjantaina 4. joulukuuta.

02.12.2015

Vuoden viimeisessä Päänavauksessa käsitellään yhtä metallimusiikin oletetuista peruselementeistä, pelottavuutta, ja kuinka sitä löytyi miellyttävinä pitoisuuksina eräästä kotimaisesta menneenä vuonna julkaistusta albumista.

Joni Juutilaisen sorvaamina Sytyke-metallinpaloina ilmenevät aktit Verjnuarmu, Draconian, Standing Ovation, Vorna, The Moth Gatherer sekä Coraxo. Kolumnivuorossa on Kärjen Kimi, joka kirjoittaa Pariisin terrori-iskuista. Heavy Cooking Clubissa kokkaa Imperiumi.netin pomo Mape Ollila.

Carcass_timo_isoaho

Timo Isoaho pakkasi marraskuussa kovin tutuksi käyneen matkakassinsa ja lensi Eurooppaan siellä tuhojaan tehneen Deathcrusher-kiertueen seuraan. Napalm Deathin, Voivodin, Carcassin ja Obituaryn ukoista irtosi, aivan kuten kuvitella saattaa, varsin kiinnostavaa juttua niin menneisyydestä kuin nykypäivästäkin.

Mielenkiintoista on tarina myös norjalaisen black metalin veteraanibändin Ancientin yhteydessä – on nimittäin niin, että uudella albumilla kehiin palannut bändi edustaa tätä nykyä hieman muun kuin mustan sävyistä metallia.

Jess_Jarkko_Pietarinen

Jess and the Ancient Ones ei taida edustaa metallia lainkaan, mutta kummasti menonsa hevariakin kiinnostaa. Kokonaista kuusikymmentä kiloa laardia sulattanut hippi Thomas Corpse turinoi muun muassa rakkaudesta. Niin, ja yhtyeensä tuoreesta toisesta albumista.

Glenn Danzig… Miehen sukunimeä kantavan bändin uusi coverlevyhän on, tuota… no, jätetäänpä tässä yhteydessä tilanpuutteen vuoksi sanomatta. Joskus melkoiseksi tuppisuuksi heittäytynyt legenda näytti Ari Väntäsen haastattelussa itsestään suulaamman puolen, ja aivan kuten Deathcrusherin yhteydessä, jutussa paneudutaan niin menneeseen, tähän päivään kuin tulevaankin.

Livekuvat, tai kuvat yleensäkin, saavat internetin hallitsemassa maailmassa kovin vähän ansaitsemaansa arvostusta. Päätimme lisätä sitä omalta osaltamme nostamalla esiin parin aukeaman verran nettisivuiltamme poimittuja kuluneen vuoden ässäotoksia kuvaajien selostuksilla varustettuna. Ja tulikin muuten hienot sivut!

Pääjuttumme käsittelee amerikkalaista thrash metal -legendaa Anthraxiä, ja artikkelin pääpointteja on kaksi: 1. Kolme päivää lehtemme ilmestymisen jälkeen Helsingissä todistettava yhtyeen keikka. 2. Hetki sitten 30 vuotta täyttänyt klassikkolevy Spreading the Disease, josta on julkaistu juuri erikoispainoskin. Muistelijana on yhtyeen pääbiisintekijä, rumpali Charlie Benante. Mies avasi meille nostalgiapäissään jopa henkilökohtaisia kuva-albumejaan!

Kylesa

Pölkylle on aseteltuna Kylesa-yhtyeen laulavan kitaristin Laura Pleasantsin siro kaula – siitä onkin aikaa, kun palstalla on käsitelty ihanamman sukupuolen immeistä… Ja kappas, myös Salamyhkässä ruoditaan naislinkitettyä asiaa, nimittäin The Agonist -yhtyeen Lullabies for the Dormant Mind -albumia.

Arvioiden pääosassa on tammikuussa julkaisunsa saava Abbath-debyyttialbumi, ja Vanhassa liitossa haastatellaan Ulverinsa kera jo vuosikymmeniä mieliä hämmentänyttä Kristoffer Ryggiä. Inferno-vuosi 2015 päättyy Kuudennen piirin merkkeihin, joista on sommiteltu juttu niin sanotun talon miksaajan arjesta.

Tällaista siis perjantaina 4.12. Ihan hyvältä vaikuttaa, vaikka itse sanonkin.

Lisää luettavaa