Inferno 1/15: Sotajumala, Mokoma, Napalm Death, Callisto, Marduk, Blind Guardian…

Vuoden ensimmäinen Inferno lehtipisteissä ja postiluukuissa perjantaina 30. tammikuuta.

28.01.2015

Jaa että kuka on Mynni Luukkainen, tuo tyyppi numeron kannessa? No, googlaa bändit Ajattara, Horna, Obscurant ja mitä näitä nyt on, ja alkaa selvitä. Nyt mies puhuu eritoten Sotajumalan suulla, mikä on luontevaa, onhan hän kyseisen yhtyeen julmaääninen laulaja. Jutun kainalossa pääsee turinoimaan Timo Häkkinen, Sotajumalan rumpali, joka paukuttaa ja naputtaa tätä nykyä myös Wintersunissa.

Mokoma

Mokoma on tehnyt parhaan levynsä”, julistaa toimittajamme jo jutun ingressissä, ja eipä käy kynäniekkan mielipidettä juuri kiistäminen. Edempänä jutussa Marko Annala kertoo muun muassa, miten masennuksesta syntyi äänilevy.

Napalm_Death

Napalm Deathin Barney on ihana mies ja varmasti kova panemaan asioita järjestykseen. Uusi Nappis-levykin on muuten kova! Siispä juttu.

Callisto

Kovista levyistä puheen ollen, sellainen on viimeisen päälle myös Calliston – tuon kotimaisen post-metal-bändin joka ei tykkää post-metal-määreestä – uusi albumi. Jututimme yhtyettä muun muassa siitä, miksi se ei tykkää post-metal-määreestä.

Powersuuruus Blind Guardian tekee albumeja harvakseltaan, mutta sittenpä nuo ovat entistäkin odotetumpia. Maailma valloittuu vielä, saksalaismiekkoset vakuuttavat jutussamme.

Marduk

Ja taas kova levy, nimittäin uusi Marduk! Teemana on jälleen pikku tauon jälkeen sota ja tahtilajina nopea tai nopeampi, myös haastatteluvastauksissa.

ScottIan

Kipakasti höpöttelee myös Scott Ian, tuo Anthraxin kaljupääpartasuu, ja ilmankos ukko on tehny uuden aluevaltauksen stand up -maailmassa. Mies tavattiin Tampereella.

Toisessa korkean profiilin mustan metallin jutussamme selviää, että Archgoat ei ole kuulemma black metalia vaan BLACK METALIA, ihan huutomerkillä. Tai siis tätä mieltä on ainakin kirjoittajamme.

UDO

Pölkyllä-paikka on varattu tällä kertaa Udo Dirkschneiderille, tuolle entiselle Accept-laulajalle, joka on yksi vekkuleimman näköisistä ihmisistä planeetta Maan päällä. Vaan äänihän se on, joka ratkaisee, ja sitä piisaa kuin sirkkelissä, vielä reippaallakin iällä. Vanhassa liitossa puolestaan näyttäytyy todellinen ug-ukkeli, kun päästämme ääneen äskettäin kirjamuotoon puetun Isten-fanzinen isän Mikko Mattilan lukuisine peruslähtökohtineen.

Sytykkeitä-sivuja täyttävät tällä kertaa aktit kuten Skinflint, Stargazery ja 0XíST, Heavy Cookin Clubissa kokkailee Lord Fistin Perttu, Salamyhkässä outoilee Mr. Bungle ensilevyineen, 6. piirissä käsitellään nettikitaratunteja ja… niin, löytyvätpä lehdestä Infernon toimittajien vuoden 2014 top 5 -levyvalinnatkin!

Lisää luettavaa