Inferno 7/2016: Sabaton, Gojira, Devin Townsend, Throes of Dawn, Metal Church, M. Laakso…

Kaikkiaan 139. Infernon numero lehtipisteissä ja postilaatikoissa perjantaina 19. elokuuta.

17.08.2016

Kesä kuivaa minkä kastelee, ja Sytykkeitä-palstamme saa kuin saakin syyskauden avauslehden täyteen tuleen akteilla Denominate, Baptism, , Harakiri for the Sky ja Gloomy Grim. Teemu Suomisen kolumnissa uhkaillaan lopulla, ja Heavy Cooking Clubissa käristellään pitsaa kera The Hypothesis -yhtyeen Juuson.

Se on joskus sellaista, että yhtyeiden haastatteleminen osoittautuu haastavaksi tehtäväksi. Näin oli myös Tuskassa soitelleen Gojira-yhtyeen tapauksessa, mutta useamman yrityksen jälkeen luurin päähän löytyi oikein mukava Joe Duplantier. Ilmankos mies tykitteli lopulta sillä tohinalla, ettei hänelle tarvinnut juuri esittää kysymyksiä.

gojira

Kyseinen Joe täytti vuonna 1991 viisitoista. Suurin piirtein samaa ikäluokkaa edustaa pikkukakkosmainen kirjoittajakaksikkomme Tami ja Tomi, joka pisteli summut vaahdossa ja hellyttävän nostalgisella otteella mittavaksi paisuneen artikkelin kyseisen vuoden levytapauksista. Harvemminhan tuota on tullut ajatelleeksi, mitä kaikkea mahtavaa metallin merkeissä 1991 ilmestyi – juuri ennen kuin iso paha grunge tuli ja pilasi kaiken. Yhyy.

DevinTownsend

Mainitusta meni vielä neljä vuotta kanadalaisnero Devin Townsendin ensimmäisen Strapping Young Lad -levyn julkaisuun, mutta sittemmin kiekkoja on satanut tasaisesti ja laajalla rintamalla. Tänä syksynä mies julkaisee paitsi omaelämäkerran myös uuden, aiemmasta poikkeavalla tavalla syntyneen Devin Townsend Project -albumin, ja onhan se varma, että hänellä on asiaa. Kuunnelkaamme.

Pain2016

”Mistä helvetistä se repii ajan tehdä tuon kaiken” -mallin rockhahmoihin kuuluu myös ruotsalainen Peter Tägtgren, Pain– ja Hypocrisy-yhtyeiden isä sekä armoitettu studiovelho. Juuri nyt ukkeli on kartoilla paitsi kansibändimme Sabatonin tuoreen albumin tuottajana myös loppuvuodesta Suomeen saapuvan Painin uuden levyn tiimoilta. Me nappasimme miehen kiinni mistäpä muualta kuin miksauspöydän takaa. Väittää muuten, ettei ole enää niin kova kuppimies.

ODDLAND_PROMO1

Kotimainen progemetallibändi Oddland julkaisi neljä vuotta sitten kovia lupauksia herättäneen debyyttialbuminsa, mutta sittemmin on ollut melko hiljaista. Nyt yhtye ilmaantuu takaisin tatamille kera amerikkalaislafkan kautta ilmestyvän kakkoslevynsä ja selvittää, mitä tässä välissä on tapahtunut.

throes_of_dawn_2016

Progeen vivahtaa myös vaasalaisperustaisen Throes of Dawnin musisointi. Niin ikään verkkaista levytystahtia pitävä bändi julkaisee samana päivänä Infernon kanssa uuden plattansa, joka kipuaa myös selostamani lehden pääarviopaikalle, eikä yhtyeen melankoliseen raskasrockiin tykästyneillä ole teoksen kanssa hätäpäivää – senhän nyt selvittää ennakkokuuntelummekin. Haastattelussa yhtyeen perustajajäsen, laulaja Henri Koivula.

tuska

Menneen kesän Tuska-yleisöä esittelevän aukeaman jälkeen sivuille pääsee kansiaiheemme Sabaton, jota kävimme haastattelemassa yhtyeen kotimaan pääkaupungissa Tukholmassa. Haastattelu on falunilaisyhtyeen kovan fanin tekemä ja kiinnostaa varmasti muitakin kovia faneja, joten eipä muuta kuin maastopöksyä jalkaan ja kohti ”Natseja ja liekehtiviä urkuja”! Harvemmin toimii otsikko noin mujakasti.

laakso

Pölkyllä-sivuilla pissitään tällä kertaa hieman omaan pesään, kun elämäntarinansa kertaa Infernon sivuiltakin tuttu mies, Markus Laakso. Paitsi toimittajana ja valokuvaajana myös tietokirjailijana kunnostautunut veikkonen julkaisee kohtsilleen ensimmäisen soololevynsä Kuolemanlaakso-bändinsä tarjoaman yläotsikon alla, ja senkin salat avautuvat jutussamme. KISS ja W.A.S.P. mainittu.

MetalChurch2016

Vaan perhana soikoon, samaiset bändit mainitaan myös Salamyhkä-palstalla, jossa perataan vuonna 1986 julkaistua hevihyväntekolevy Hear ’n’ Aidiä. Ilman mainintoja taas selvitään Vanha liitto -jutussa, jossa on haastattelussa juuri Porisperessä onnistuneen keikan heittäneen Metal Churchin johtaja Kurdt Vanderhoof.

Kuudes piiri -sivulla puimme pikkuhiljaa päättyvän festarikauden ainaista ininän paikkaa, festivaalien aikatauluttamista, ja siinäpä se alkaa sitten syyskauden avaus pikkuhiljaa ollakin.

Tätä tarjolla perjantaina 19. elokuuta.

Lisää luettavaa