Anvil-nokkamies muistelee, miten sai Lemmy Kilmisterin suuttumaan ja miten nämä lopulta hautasivat sotakirveet

Lemmyä ärsytti, kun Steve "Lips" Kudlow kieltäytyi kutsusta tulla Motörheadin kitaristiksi.

30.06.2022

Kanadalaisen metalliveteraani Anvilin laulaja-kitaristi Steve ”Lips” Kudlow muisteli tuoreessa Made in Metalin haastattelussa, miten Lemmy Kilmister suuttui hänelle, koska hän kieltäytyi Lemmyn tarjouksesta ryhtyä Motörheadin kitaristiksi. Tämä tapahtui 1980-luvun alussa, kun Anvil oli työstämässä kolmatta pitkäsoittoaan ja ”Fast” Eddie Clarke erosi Motörheadista.

”Lemmy oli siitä minulle aluksi todella, todella vihainen. Mutta kun hän sai ongelman ratkaistua, hän tajusi, ettei voi olla minulle vihainen, koska olisi itsekin kieltäytynyt, jos olisin kysynyt häneltä samaa”, Kudlow kertaa.

Kudlow sanoo kieltäytyneensä Lemmyn tarjouksesta, koska halusi kunnioittaa Anvilin levytyssopimusta ja jos hän olisi liittynyt Motörheadiin, olisi se johtanut ”syytteisiin” ja siihen, että ”ihmiset olisivat olleet todella vihaisia toisilleen”.

”Kun kysyt jotakuta liittymään bändiisi ja he kieltäytyvät, koska heillä on muita kiireitä, se ei johdu siitä, etteivät he pidä siitä, mitä teet. Mutta hänellä kesti hieman tajuta se. Hän kysyi minulta: ’Tajuatko, millaisen mahdollisuuden annoin ja mitä se olisi voinut tehdä urallesi?’. Vastasin, että tiesin, mutta samalla se olisi hidastanut minua, koska [Anvil] ei olisi tehnyt kolmatta albumiaan.”

Lopulta Lemmy pestasi Motörheadiin Phil Campbellin, joka seisoikin Lemmyn rinnalla aina tämän kuolemaan saakka ja Anvil jatkaa toimintaansa vielä tänäkin päivänä, eli asiat kääntyivät lopulta parhain päin. Lips ja Lemmy tekivät myös myöhemmin rauhan ja hautasivat sotakirveet.

”Olimme kiertueella Lemmyn kanssa ja juttelimme kaikesta, mitä oli tapahtunut. Lmmy istui hotellihuoneessa ja totesi: ’Teit ihan oikein. Sinä olet Lips ja minä olen Lemmy. Nyt meillä on tässä kaksi bändiä, mikä on parempi kuin yksi bändi'”, Lips muistelee.

Anvil julkaisi viimeisimmän pitkäsoittonsa Impact Is Imminentin toukokuussa. Kyseessä on vuonna 1981 perustetun yhtyeen yhdeksästoista studioalbumi.

YouTube video

Lisää luettavaa