Beherit vielä kerran lauteille kotimaassa? Nyt kaikki tarvittavat ulokkeet pystyyn ja uhrit pöytään, tämä on nähtävä!

Uutta keikkaa tulossa?

25.05.2024

Kulunut vuosi on tarjoillut black metalin ystäville todellista mustaa kultaa, kun genren legendaarisimpiin yhtyeisiin lukeutuva Beherit kapusi soittolavoille ensimmäistä kertaa yli kolmeenkymmeneen vuoteen.

Muutamaa salanimellä tehtyä keikkaa lukuun ottamatta bändi on pysytellyt sinnikkäästi poissa liveyleisön edestä, vaikka fanit ovat vuodattaneet ainakin kuvaannollisesti – osa epäilemättä myös kirjaimellisesti – verta yrittäessään saada päiväuniaan käymään toteen.

Tammikuussa nämä makeimmat painajaiset kuitenkin manifestoituivat vastoin kaikkia todennäköisyyksiä lihaksi, kun Oulun Rites of North -festareilla haltioituneelle yleisölle tarjoiltiin lähes tunnin mittainen kattaus ehtaa magiaa. Huhtikuussa musta aurinko nousi vuorostaan Japanissa.

Pohjoisempi Suomi oli valitettavan monelle kuulijalle kuitenkin saavuttamattomissa, puhumattakaan toisesta maanosasta, joten nälkäiset suut jäivät nappasemaan pitkin valtakuntaa. Keikan jo kertaalleen todistanutkin yleisö sukeltaisi varmasti empimättä uudestaan hurmoksen silmään, mikäli mahdollisuus tarjoutuisi.

Joten nyt: kuulkaa, kaikki janoavaiset! Yhtye julkaisi sosiaalisessa mediassa päivityksen, jossa lukee päivämäärä 30.8.2024 ja Helsinki, saatetekstinä TBA eli to be announced, joka suomennettuna kuuluu ”ilmoitetaan myöhemmin.”  Mitään tarkkoja yksityiskohtia ei siis tällä haavaa vielä ole julkistettu, mutta kyllä tämä nyt uhkaavasti siltä vaikuttaisi, että myös suomineidin alapää olisi saamassa oman messunsa elokuun lopulla.

Turpa kiinni ja ottakaa rahani, mamia kutsuvat loppukesästä erinäiset portit ja rituaalit.

Lisää luettavaa