Meidän riivaajamme maailmalla – videomateriaalia Beheritin Japanin-keikalta

Auringonpimennys peittää nousevan auringon maan.

07.04.2024

Viime vuosi toi kotimaiselle black metal -kentälle järisyttäviä uutisia, kun saapui tieto kulttimainetta ansaitusti nauttivan Beheritin esiintymisestä seuraavana keväänä Japanin Osakassa.

Yhtye ei ole liiemmälti keikkalavoja nuohonnut muutamaa salakeikkaa lukuunottamatta, vaikka pyytäjiä on kyllä riittänyt varmasti jonoksi asti. Tämän merkkitapauksen synnyttämä kohina kantautui siis ymmärrettävästi mantereelta toiselle kuin kulovalkea.

Ja sitten putosi meikäläisestä vinkkelistä katsoen todellinen atomipommi: kävi ilmi, että ennen Japanissa esiintymistään bändi soittaisi kotimaan kamaralla Oulun Rites of North -festareilla. Tammikuussa lukuisten fanien märistä päiväunista tuli kuin tulikin totta, kun yleisö pääsi nauttimaan ikonisista kappaleista ja käsinkosketeltavasta tunnelmasta vihdoin livenä.

Kuluneena viikonloppuna oli sitten viimein Japanin vuoro saada palasensa legendasta, kun Beherit soitti peräti kahtena päivänä NWN!/Hospital Fest -tapahtumassa Osakan Gorilla Hallissa. Lauantaina oli black metal -setin vuoro, ja sunnuntaina tarjoiltiin elektroninen show.

Alla olevilta videoilta pääset fiilistelemään lauantain tunnelmia.

 

 

Lisää luettavaa