Bruce Dickinson nimeää suosikkilevyjään vanhoista rock- ja metalliklassikoista – kertoo myös, mitä Black Sabbathin levyä pitää aliarvostettuna

Myös Rainbow'n Rising saa laulajan mielestä liian vähän arvostusta metallipiirien ulkopuolelta.

22.05.2024

Parhaillaan soolokiertueella oleva Iron Maiden -solisti Bruce Dickinson keskusteli tuoreessa Qobuzin haastattelussa omista esikuvistaan ja nimesi joukon suosikkejaan vanhoista rock- ja metalliklassikoista. Yksi Dickinsonin valinnoista oli Black Sabbathin Sabbath Bloody Sabbath vuodelta 1973.

”Kun sain sen levyn, olin vielä kakara ja neitsyt, joten levyn kannen avattuani hämmästelin, että ’Voi luoja, katsokaa noita naisia!’ Mahtava albumi ja mahtava paluu. Heidän kaksi ensimmäistä ensimmäistä levyään ovat uskomattomia. Tai no, niin on myös Vol. 4 (1972). He olivat johdonmukaisesti hyviä ja bändin kaikki laulajat – ei ainoastaan Ozzy Osbourne – ovat olleet mahtavia. [Deep Purplen Ian Gillanin laulama] Born Again on hieno levy. Kaikki aina sanovat, että ’Äh, unohda se’ mutta ei, se on hieno albumi”, Dickinson toteaa.

Dickinson valitsee myös Rainbow’n Rising-albumin vuodelta 1976, jota pitää myös aliarvostettuna levynä klassikkostatuksesta huolimatta.

”Se levy esitteli minulle Ronnie James Dion äänen. Olin 16-vuotias ja kuuntelin sitä, että mitä helvettiä tapahtuu? Kuulin sitä ensimmäistä kertaa pienestä radiosta ja jäin kuuntelemaan biisin loppuun, kunnes juontaja esitteli, että ’Siinä oli Rainbow ja Stargazer-kappale’. Olin aivan mykistynyt”, Dickinson hehkuttaa.

”Se on myös todella lyhyt levy, tyyliin 35 minuuttia. Mutta mieluummin niin kuin 90-minuuttinen tylsyyttä. Kuusi uskomatonta biisiä, jotka muuttivat kaiken. Ihan oikeasti. Se levy ei saa tarpeeksi arvostusta metallimaailman ulkopuolelta.”

Alta voit katsoa koko haastattelun, jossa Black Sabbathin ja Rainbow’n lisäksi Dickinson nimeää levyjä muun muassa AC/DC:ltä, Judas Priestiltä, Deep Purplelta, Queensrÿcheltä ja Crazy World of Arthur Brownilta.

Lisää luettavaa