Dave Mustaine lupaa viimevuotiselle Megadeth-albumille jatkoa ensi vuonna

Megadethin viimeisin levy Dystopia ei ole ehtinyt vanheta kuin hieman reilun vuoden, kun seuraava albumi pyörii jo nokkamies Dave Mustainen mielessä.

Mustaine kertoo Radio.comin tuoreessa haastattelussa, että jatkoa Grammy-palkitulle levylle sopii odottaa jo peräti ensi vuonna. Kuluva vuosi keskitytään keikkailuun, jonka jälkeen studiohommat tulevat ajankohtaisiksi.

– Yleensä kun saan levyn valmiiksi laitan kitaran syrjään enkä edes ajattele sitä hetkeen. Odotan kunnes se alkaa kutsua minua luokseen. Onnekseni olen viime aikoina alkanut jo kuulla kutsuhuutoja sieltä suunnalta, mutta en halua kuitenkaan vielä antautua inspiraation vietäväksi vain tajutakseni, että kestää vielä vuosi ennen kuin pääsen jälleen studioon, Mustaine kuvailee.

– Meillä on tulossa kaksi isoa kiertuetta Yhdysvalloissa ja kourallinen keikkoja Euroopassa, joten kalenterimme on tämän vuoden osalta jo täynnä. Mutta ensi vuonna mennään ehdottomasti studioon.

Mustainelta tiedusteltiin myös Grammy-palkintojuhlan erikoisesta tapauksesta, jossa gaalan houseband soitti Metallicaa Mustainen ja kumppaneiden vastaanottaessa palkintoa vuoden metalliesityksestä. Mustaine vannoo, ettei hän siinä hetkessä edes tajunnut bändin soittavan Master of Puppetsia vaan huomasi sen vasta katsoessaan nauhoja jälkikäteen.

– Kaikki kyselivät minulta, mitä mieltä olin ”siitä Metallica-jutusta” ja luulin ihmisten tarkoittaneen Metallican ja Lady Gagan esitystä – jonka aikana olimme jo kadun toisella puolella syömässä lounasta. Mutta ei se minua häiritse, kyseessä on kuitenkin vain houseband soittamassa covereita. He eivät luultavasti vain osanneet yhtään Megadethin biisiä ja ajattelivat sitten soittaa Metallicaa. Minulle on ihan sama vaikka he olisivat soittaneet Cyndi Lauperia, Mustaine nauraa.

– Mutta täytyy sanoa, että se oli ehdottomasti surkein versio Master of Puppetsista minkä olen koskaan kuullut!