Hiljaiseloa pitänyt Eternal Tears of Sorrow tiedottaa ikäviä uutisia – ”Jatkaminen olisi vain vanhojen juttujen toistamista”

Jarmo Puolakanahon mukaan yhtye jatkaa, kun kaikkien jäsenten mielestä aika on taas oikea.

14.05.2024

Pudasjärvellä vuonna 1994 perustettu, seitsemän levyä vuosien 1997-2013 julkaissut Eternal Tears of Sorrow on viettänyt hiljaiseloa nyt jo useamman vuoden. Kitaristi Jarmo Puolakanaho kertoo henkilökohtaisessa blogissaan sekä bändin some-kanavissa, että tässä kuussa 30 vuotta täyttänyt yhtye on lopettanut toimintansa kokonaan määrittelemättömäksi ajaksi.

”Ulospäin on varmasti näyttänyt siltä, että olemme olleet hiljaa koko tämän vuosikymmenen ajan. Tänään on viimein oikea aika kertoa bändin asioista”, Puolakanaho aloittaa blogikirjoituksensa.

”Jokaisella bändin jäsenellä on omat syynsä tähän taukoon. Omasta puolestani tuntuu, että olemme ehkä saavuttaneet kaiken mahdollisen. Jatkaminen olisi vain vanhojen juttujen toistamista musiikillisesti ja oikeastaan kaikilla muillakin tavoin. Huomasin tämän itse ehkä myöhemmin kuin muut, vasta viime vuonna, ja lopullisesti vasta tämän tauon aikana. Mutta me toki yritimme. Yritimme kirjoittaa edes sen verran uutta tuoretta materiaalia, että olisimme saaneet julkaistua edes sinkun tai ep:n. Mutta epäonnistuimme. Uudet biisit tuntuivat joko vanhan toistamiselta tai väkisin väännetyltä. Ehkä voidaan siis sanoa, että intohimo ja inspiraatio olivat kadonneet.”

”Silti tämä ajanjakso ei ollut minulle suinkaan turha. Olen oppinut paljon musiikista ja biisinkirjoittamisesta. Nämä opit ovat korvaamattomia nyt, kun olen (bändin muiden jäsenten tavoin) suunnannut kohti uusia bändejä ja projekteja. Omalta osaltani olen kehittänyt uutta projektia pandemian puhkeamisesta lähtien. Se saattaa kuulostaa osin vanhalta tutulta EToSilta (mitenkäs seepra pääsisi raidoistaan?), mutta jossa olisi kuitenkin raskaampi, progressiivisempi tai jopa kokeellinen vivahde. Mukana on taatusti paljon sellaista, mikä ei ollut mahdollista EToSin aikana, tai ei edes tullut silloin mieleenkään…”

”EToSin tauko kestää niin kauan kuin se kestää. Jatkamme, kun kaikkien mielestä aika on oikea. Ehkäpä tuore soundi ja uusi lähestymistapa kainalossa. Ainakin puhtaalta pöydältä pitää aloittaa, siitä olen varma.”

Puolakanahon mukaan bändin jäsenet ovat tauon aikana suunnanneet kohti uusia bändejä ja projekteja. Hän kertoo itse kehitelleensä uutta projektia koronapandemian puhkeamisesta saakka.

Lisää luettavaa