”Parempia kuin Dance of Death!” – tekoäly pistettiin luomaan Iron Maidenille levynkansia

Iron Maiden + tekoäly = AIron Maiden?

20.09.2023

Tekoälyn kehityksessä on otettu suuria harppauksia lyhyessä ajassa ja tätä nykyä kuka tahansa voi löytää helppokäyttöisiä keinoälyä hyödyntäviä työkaluja mitä erilaisempiin tarkoituksiin vain muutamalla klikkauksella. Varsinkin tekoälyn generoimien kuvamanipulaatioiden ja videoiden määrä on kasvanut räjähdysmäisesti ja niiden jälki vaihtelee erittäin autenttisista tökeröihin hirvityksiin.

Tässä yksi esimerkki, mihin kaikkeen ”hyödylliseen” tekoäly onkaan valjastettu: Metal Hammerin toimittaja bongasi Cursed AI -Facebook-ryhmästä julkaisun, jossa George Lerma -niminen henkilö esitteli tekoälyn generoimia kansitaiteita Iron Maidenin kuvitteellisille levyille. Muutamissa kansissa Eddie-maskotti näyttää hieman vinksahtaneelta, mutta muuten lopputulos ei itse asiassa ole yhtään hassumpi. Tai kuten eräs kommentoija ryhmässä osuvasti toteaa: ”Nämähän ovat kaikki parempia kuin Dance of Death!”

Alla muutama valikoitu näyte Lerman tekoälyn avustuksella luomista kansitaiteista. Kaikki seitsemän kuvaa voit tarkistaa täältä.

Lisää luettavaa