Voivod valjasti tekoälyn luomaan yhtyeelle videon – ”Tavoittaa täydellisesti dystooppisen puolen musiikista ja sanoituksista”

Yhtye tiedottaa samalla marraskuussa ilmestyvästä uudesta ep:stä.

20.10.2022

Progressiivista ja teknistä thrash metalia soittava Voïvod julkaisi alkuvuodesta viimeisimmän pitkäsoittonsa Syncro Anarchy. Nyt levyltä löytyvälle Quest For Nothing -kappaleelle on julkaistu musiikkivideo, joka on generoitu tekoälyn avulla.

”Kun tekoälyn luomaa taidetta alkoi joitain kuukausia sitten ilmaantua linjoille, leukani tipahti lattialle. Kun sitten Voïvodin verkkoherra näytti minulle, mitä hän voi tehdä keinoälyanimaatiolla, leukani tippui alas kellariin!” kommentoi rumpali Michel ”Away” Langevin.

”Tämä video tavoittaa täydellisesti dystooppisen puolen musiikista ja sanoituksista. Pitäkää kiinni penkeistänne ja nauttikaa!”

Loppuvuodesta Euroopan-kiertueelle Opethin kanssa lähtevä Voïvod tiedottaa lisäksi julkaisevansa 4. marraskuuta Ultraman-ep:n digitaalisesti sekä rajoitettuna vinyylipainoksena. Levy sisältää covereita japanilaisen Ultraman-sarjan musiikeista sekä pari tuoreehkoa livetaltiointia.

”Lapsena unelmoin usein löytäväni Beta Capsulen, jotta voisin muuttua Ultramaniksi ja pelastaa kaupungin jättimäiseltä tultasyöksevältä hirviöltä – toivon mukaan pelastaen siinä sivussa Akiko Fujin. Olen melko varma, että monilla muilla oli sama unelma. Ainakin meillä Voïvodissa oli ja siksi päätimme coveroita tv-sarjan tunnarin sekä taistelumusiikkeja tälle levylle, joka äänitettiin Synchro Anarchyn sessioissa. Chewy (kitaristi Dan Mongrainin) laulaa japaniksi menevät kohdat!” Langevin kertoo.

Lisää luettavaa