Suomalaista metallia Etelä-Amerikkaan vievän Come to Latin America -kilpailun voittaja on selvillä – ”Vetää sanattomaksi”

"Tästä tulee vielä jotain upeaa kahden kulttuurin välillä, joista voimme molemmat oppia jotain uutta", kommentoi voittajayhtye Where's My Bible.

16.08.2022

Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittaman Come to Latin America -bändikilpailun voittaja on ratkennut. Finaaliin tiensä raivanneiden Where’s My Biblen, Luna Killsin ja Noiran joukosta Latinalaisen Amerikan metallikansa äänesti voittajaksi heinolalaisen Where’s My Bible -yhtyeen.

”Aika uskomatontahan tämä on, vetää sanattomaksi. Päällimäisenä tunteena on ilo ja huojennus. Ylipäätään on äärettömän upeaa, että pääsimme olemaan osa tätä hienoa projektia. Tästä tulee vielä jotain upeaa kahden kulttuurin välillä, joista voimme molemmat oppia jotain uutta. Mikä parasta, pääsemme jakamaan musiikkia, koska se auttaa jaksamaan vaikeinakin aikoina”, yhtye kommentoi.

Voittaja saa palkinnoksi jakelusopimuksen Nuclear Blast -levy-yhtiön alla toimivalta Blood Blastilta. Suunnitteilla on myös kiertue Latinalaisessa Amerikassa ensi vuodelle.

”On ollut upea seurata Come To Latin America -projektin vastaanottoa, ja olemme erittäin iloisia pystyessämme auttamaan Where’s My Biblea heidän tulevaisuudessaan digitaalisena jakelijana, käyttäen kaikkia työkalujamme saadaksemme heidän musiikkinsa useampien korvaparien kuultaville Etelä-Amerikassa ja vielä enemmän. Jälleen kerran metalliyhteisö on todistanut, että metallimusiikilla ei ole rajoja”, Blood Blastin johtaja David Kaiser toteaa.

Come to Latin America -hankkeessa oli mukana yli sata musiikkiammattilaista Latinalaisesta Amerikasta, ja sen kummina toimivat Nokian Brasilian toimitusjohtaja Ailton Santos ja yhteistyökumppanina Nuclear Blast. Hankkeen kärkenä ollut bändikilpailu keskittyi haarukoimaan uuden sukupolven metallibändejä ja tulevia uusia suomalaisia menestystarinoita sekä laajentamaan suomalaisen musiikin vientiä maailman nopeimmin kasvavalle markkina-alueelle. Hankkeelle tullaan hakemaan jatkorahoitusta.

”Metallimusiikki on meidän yksi kulmakivemme populaarisen kulttuuriviennin saralla. Ala tarvitsee riskinottajia, tukirahoitusta ja systemaattista vientiä. Tämä hanke vahvistaa, että suomalainen metallimusiikki tunnetaan maailmalla, ehkä jopa paremmin kuin edes ymmärrämme, ja tämä kysyntä täytyisi hyödyntää”, kommentoi Latinalaisen Amerikan viennin asiantuntija sekä hankkeen vetäjä Niina Fu.

Kilpailun finaalikolmikon voi nähdä yhteiskeikalla Helsingin On The Rocksissa torstaina 27. lokakuuta.

YouTube video

Lisää luettavaa