Tuomas Saukkonen pani kaikki vanhat bändinsä jäihin, tervetuloa Wolfheart

11.01.2013

Tuomas Saukkonen ilmoitti tällä viikolla, että kaikki hänen vanhat bändinsä saavat nyt jäädä. Musiikin tekeminen ei tietenkään lopu, vaan jo viime kesästä asti on tehty musiikkia uutta Wolfheart-nimistä bändiä varten. Bändi on toistaiseksi yhtä kuin Tuomas Saukkonen.

Before the Dawnin viime vuonna ilmestynyt Phoenix Rising -levy oli kovan luokan teos ja keräsi kehuja ja menestystäkin. Se antoi Saukkoselle rauhallisen mielen ”päästää vanhasta ystävästä irti”. Saukkonen kertoi Kaaoszinelle antamassaan haastattelussa päätöksen taustasta näin:

– Jossain vaiheessa huomasin vain toteuttavani bändin (BtD:n) olemassaoloa ja rakentavani sen uraa. Sellainen oma lapsenomainen into musiikin tekemiseen oli jäänyt taka-alalle, mikä oli suurin syy sivuprojekteihin, joiden parissa fokus oli itse musiikissa. Sitähän Dawn of Solace, Black Sun Aeon, RoutaSielu ja The Final Harvest olivat, sivuprojekteja ja taiteellisia irtiottoja BtD:stä. Nyt kun BtD on tullut tiensä päähän, oli loogista putsata pöytä kerralla ja alkaa rakentaa jotain täysin uutta.

Ennen kuin vanhat tekemiset haudataan kokonaan, on vielä luvassa My Darkness -niminen boksi, johon tulee kaikkien muiden vanhojen bändien tekemiä biisejä paitsi The Final Harvestin. Lisäksi Saukkonen tekee neljän keikan akustisen kiertueen, jolla esitetään Before the Dawnin, Dawn of Solacen ja Black Sun Aeonin biisejä. Keikkapaikat ja -päivät ovat:

08.02. Nuclear Nightclub, Oulu
09.02. Amarillo, Lahti
15.02. Musta Kynnys, Jyväskylä
16.02. Rytmikatti, Kouvola

Luvassa on myös iso jäähyväiskeikka Lahden Finlandia-klubilla 23.2. Siellä nähdään Before the Dawn, Black Sun Aeon ja RoutaSielu viimeistä kertaa.

Katso Wolfheartin tiiserivideo tästä!

YouTube video

Lisää luettavaa