Mainos: Miten rahoitat kesän metallimaratonin?

Suomen ja lähialueiden metallifestarit ovat monille kesän kohokohtia. Festivaalien kiertäminen tarjoaa unohtumattomia elämyksiä, mutta ne vaativat myös rahaa.

17.06.2024

Mainos: Sortter

Yksittäinen festarikokemus ei välttämättä pääse tekemään pahaa lovea lompakkoon, mutta vannoutunut fani, joka kiertää läpi kesän mustassa yleisömeressä, huomaa kustannuksien karkaavan helposti käsistä. Vaaditaan siis varsin tarkkaa suunnittelua, jotta kesän metallimaratonista päästään maaliin asti.

Kuinka monen pysähdyksen taktiikalla aiot edetä?

Kesä pitää sisällään monia houkuttelevia festareita ja keikkoja aina Tuskasta Provinssiin, Hellsinki Metal Festivaliin ja Dark River Festivaliin. Jos suunnataan katse Suomen rajojen ympärille, maailma on kirjaimellisesti auki: Belgiassa järjestetään yksi Euroopan suurimmista metallifestareista, Graspop Metal Meeting, ja Saksasta puolestaan löytyy jopa maailman suurin alan festivaali Wacked Open Air, joka vetää puoleensa metallifaneja maailman jokaisesta kolkasta.

Festareiden lisäksi vannoutunutta fania kiinnostavat varmasti myös yksittäiset keikat niin Suomessa kuin lähimaissa, ja ne yhteenlaskettuna kustannukset voivat jo hieman hirvittää. Monien festivaalien ja keikkojen kiertäminen kesän aikana tulee nimittäin todella kalliiksi.

Huomioi ainakin seuraavat kustannukset suunnitellessasi keikkakalenteria:

  • Festariliput: Liput voivat vaihdella hinnaltaan, mutta pääsylippujen kustannukset ovat yleensä 100–200 euroa per festivaali.
  • Matkakustannukset: Lennot, junamatkat tai autolla liikkuminen lisäävät joka tapauksessa kustannuksia huomattavasti.
  • Majoitus: Hotellit, hostellit tai festivaalialueen leirintäalueet tarjoavat erilaisia majoitusvaihtoehtoja, mutta nekään eivät ole ilmaisia
  • Ruoka ja juoma: Et selviä ilman ruokaa tai juomaa, joten näidenkin kustannukset on pakko huomioida.
  • Muut kulut: Festivaaleilla voi mennä rahaa myös oheistuotteisiin, kuten bändipaitoihin ja muihin matkamuistoihin.

Selviydy keikkakesästä rahallisesti – kilpailuta rahoitus

Käytämme rahaa niihin asioihin, jotka ovat meille tärkeitä. Niinpä huolellisella suunnittelulla ja ulkopuolistakin rahoitusta vastuullisesti hyödyntäen metallikesästäkin voi selviytyä kunnialla – ja taloudellisesti järkevästi.

Budjetointivinkit

1. Aloita säästäminen ajoissa.

2. Hyödynnä ennakkolippuja ja tarjouksia.

3. Matkusta edullisesti kimppakyytejä ja julkista liikennettä hyödyntäen.

4. Säästä majoituksessa, tarkista hostellit ja yksityiset vuokranantajat.

5. Osta ruokaa etukäteen ja hyödynnä lähikauppoja, jos mahdollista.

Rahoitusvaihtoehdot metallikesään

Jos kustannukset nousevat korkeiksi, voi ulkopuolinen rahoitus olla harkinnan arvoinen. Silloin pitää kuitenkin muistaa järkevä lainanotto omaan taloustilanteeseen peilaten.

  • Laadi taloussuunnitelma: Käy läpi kaikki kesän festarikulut ja laske kokonaisbudjetti. Tämä auttaa hahmottamaan, paljonko rahaa tarvitaan.
  • Kilpailuta lainat: Sortter auttaa vertailemaan eri lainavaihtoehtoja. Tee yksi hakemus ja voit saada jopa kymmeneniä lainatarjouksia.
  • Vältä lainan ottamista pieniin kuluihin: Pienten festarilippujen tai yksittäisten keikkojen rahoittamiseen lainan ottaminen ei yleensä ole järkevää.

Kesän metallimaraton tarjoaa unohtumattomia elämyksiä, mutta se vaatii myös huolellista suunnittelua ja budjetointia. Aloita säästäminen ajoissa, hyödynnä tarjouksia ja suunnittele matkasi tarkasti. Jos tarvitset lisärahoitusta, muista vertailla lainavaihtoehtoja ja käytä Sortterin palveluita löytääksesi parhaat ratkaisut. Näin voit nauttia kesän festivaaleista ilman taloudellista stressiä.

Kotimainen Sortter panostaa kirjoittamansa sisällön laatuun ja ajankohtaisuuteen. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Tämän artikkelin on kirjoittanut sisällöntuottaja Teemu Pasanen. Lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.