Alcest ja varhainen Les Discrets on kuunneltu tarkkaan – arviossa Nuitvillen ep

Julkaistu Infernossa 7/2019.

Nuitville
When the Darkness Falls
Ashen Dominion

Kolmen kappaleen pienjulkaisun takana on Tristan Nuit -taiteilijanimellä operoiva ukrainalaisnuorukainen. Mikäli olet allerginen post-blackille, lukeminen kannattaa stopata tähän.

When the Darkness Falls on yhden miehen yhtyeen ensimmäinen virallinen julkaisu, eikä aivan huono sellainen. Jälkimustan tehokeinot ja tyylit ovat hyvin hallussa, eli nyt mennään Alcestin ja kumppaneiden tallaamalla unenomaisella taikapolulla. Melodiat ovat kaihoisia ja niitä on paljon, mieli on muissa maailmoissa.

Bedroom black metal -hommiksi tämä on siistiä ja taidokasta fiilistelyä, mitään lo-fi-suhinoita ei ole tarjolla. Alcest ja varhainen Les Discrets on kuunneltu tarkkaan ja niiden pitkän kaavan tumma tunnelmointi otettu hyvin hallintaan, mutta mitään omaa ei tietenkään ole mahtunut mukaan.

Kahden oman biisin lisäksi levyllä on cover iki-ihanan Amesoeursin Recueillementista. Versio on ihan kiva, mutta ehkä kuitenkin enemmän omaksi iloksi kuin ulkopuolisille tehty. Se istuu silti Nuitvillen oman materiaalin sekaan oikein sulavasti.

When the Darkness Fallsia voi suositella helposti ainakin mainittujen ranskalaisryhmien faneille.