Antaa enemmän kuin alkuun vaikuttaa – arviossa Horns of Domination

Julkaistu Infernossa 2/2022.

05.04.2022
HORNS OF DOMINATION
Where Voices Leave No Echo
SEPULCHRAL VOICE

Kahdeksan vuotta sitten perustettu saksalaisyhtye tarjoilee ensimmäistä pitkäsoittoaan. Keltanokkaosastosta ei ole kyse, vaan ukkojen taustalta löytyy muun muassa sellaisia ryhmiä kuin Excoriate ja Venenum.

Where Voices Leave No Echo lataa kunnon annoksen mustanpuhuvaa old school -henkistä paahdetta. Germaanikolmikon rutistuksessa tuoksahtavat hiki ja vanhan liiton kuolometallin rakastettavat hautahöyryt. Meno ei kuitenkaan ole tyylipuhdasta death metalia, vaan kyseessä on alkukantaisen black metalin ja kuolon liitto.

Mustan metallin tuulet tuivertavat erityisesti pahaenteisinä ja kylminä kitarakuvioina. Toisaalta laulupuoli on maittavaa ja voimallista örinää ja orgaanisen murjova soundimaailma koukkaa selvästi kuolon kautta. Vauhtia venytellään tuplabasarijyräyksestä doomin raskaaseen hitauteen ja silkkaan rivakkaan sahatappoon. Tarpeen tullen yhtye osaa vedellä myös eeppisemmät melodiat ja viedä homman rohkeasti jylhäksi.

Where Voices Leave No Echo antaa enemmän kuin alkuun vaikuttaa. Sen synkeä vanhan liiton äärimetalli osoittautuu yllättävänkin monipuoliseksi ja viihdyttäväksi, mutta hittipotentiaalia tai korvamatoja on tältä suunnalta turha hakea.

Lisää luettavaa