Arvaamatonta, paikoin suorastaan epämiellyttävää, mutta koko ajan kiehtovaa – arviossa Desecresy

Julkaistu Infernossa 4/2022.

26.06.2022
DESECRESY
Unveil in the Abyss
XTREEM

Desecresy on yhden miehen entiteetti. Se on Lovecraftin kauhistuttava, ihmismielelle vieras olento. Varjoissa ja pohjattomissa syvyyksissä uinuen odottava voima, joka näyttäytyy kuolevaisille aika ajoin. Aikakausien ja maailmojen rajat lävistävä muodoton hahmo, painajainen tähtien takaa.

Tommi Grönqvist ei päästä kuuntelijaa helpolla – taaskaan. Unveil in the Abyss on ektoplasmaa, joka tursuaa arvaamattomasti ja odottamattomasti. Se on paikoin suorastaan epämiellyttävää, mutta koko ajan kiehtovaa. Se on synkeänä suhisevaa ja matalalta murisevaa death metalia, joka kiertää trendit valovuosien etäisyydeltä.

Desecresyn seitsemäs levy pitää yhtyeen visusti undergroundin pimeimmissä kätköissä, joista se hohkaa kelmeää loistettaan kutsuen luokseen vain harvat ja valitut. Desecresy on virvatuli. Se on pimeydessä kutsuvasti lepattava loiste, jota et meinaa millään tavoittaa. Mutta jos tavoitat, saatat löytää aarteen, joka on jäänyt muilta huomaamatta.

Unveil in the Abyss takaa, että Desecresy pysyy tästä edeskin genrensä ulkopuolisena. Vaikka vaikutteita löytyy, sen vyöryttämä kuolo vertautuu lopulta vain yhtyeen omaan tuotantoon. Desecresystä voi sanoa hyvällä syyllä, ettei se ole kaikille. Läheskään kaikille.

Lisää luettavaa