Ei floppi, mutta pieni notkahdus – arviossa Lucifer

Julkaistu Infernossa 9/2021.

28.12.2021
LUCIFER
Lucifer IV
CENTURY MEDIA

Edesmenneestä The Oathista tutun laulajan Johanna Sadonisin perustama Lucifer sai alkunsa, kun ensimmäinen yhtyeensä hajosi kiitosta keränneen debyyttilevyn jälkeen vuonna 2014.

Luciferin varhaiset vuodet olivat kokoonpanon suhteen melko tuulisia, mutta nyt yhtyeen kokoonpano on ollut jo parin vuoden ajan melko vakaa. Tällä hetkellä orkesterissa soittavat Sadonisin lisäksi aviomiehensä rumpali Nicke Andersson, kitaristit Martin Nordin ja Linus Björklund sekä basisti Harald Göthblad.

Luciferin neljäs levy jatkaa samalla kaavalla kun aikaisemmatkin, eli tarjolla olisi jälleen esoteerista ja bluesinkatkuista hard rockia. Yhtyeellä on hallussa niin tyyli kuin soitto, ja Sadonisin lauluissa on juuri sopivan hypnoottista, mutta myös rouheaa otetta.

Mutta niin mukava kuin tätä levyä onkin kuunnella, se toistaa vanhoja maneereja ehkä vähän liiankin uskollisesti. Kappalemateriaali ei yllä laadukkuudestaan huolimatta aivan parin edellisen levyn tasolle. Ei varsinainen floppi, pieni notkahdus kylläkin.

Lisää luettavaa