Epäkonventionaalista progeheviä, josta paistaa tekemisen ilo – arviossa Lalu

Julkaistu Infernossa 3/2022.

04.05.2022
LALU
Paint the Sky
FRONTIERS

Vivien Lalun vuosituhannen alussa perustama yhtye on aktivoitunut yhdeksän vuoden tauon jälkeen. Kolmas levynsä on bändin ensimmäinen uuden laulajan Damien Wilsonin (ex-Threshold, Headspace, Star One) kanssa.

Omasta puolestani Wilson on tervetullut lisä ryhmän riveihin. Tällä kertaa mies pääsee kanavoimaan tavallista enemmän omaa sisäistä Jon Andersoniaan, mikä on aluksi hieman hämmentävää, mutta lopulta hyvin sopivaa.

Lalun progehevi ei seuraa genren peruskonventioita kovinkaan täsmällisesti. Yhtyeen valtteina ovat tavallista korostetummat jazz rock- ja fuusioelementit. Vierailijoita löytyy melkoinen läjä Steve Walshista ja Jens Johanssonista Jordan Rudessiin ja Simon Philipsiin.

Paint the Sky on kaikkinensa pätevästi sävellettyä ja soitettua tavaraa, jonka äärellä on helppo viihtyä. Välillä fokus hieman katoaa, muttei koskaan turhan pitkäksi aikaa. Kyseessä on virkistävän monipuolinen ja moniulotteinen levytys, josta paistaa tekemisen ilo. Etenkin instrumentaalinen nimiraita osoittaa, miten hienosti porukan soitto parhaimmillaan svengaa.

Lisää luettavaa