Eväitä olisi leuhkempaankin lopputulokseen – arviossa Stress Angel

Julkaistu Infernossa 7/2021.

STRESS ANGEL
Bursting Church
DYING VICTIMS

Kaksikkona toimivan Stress Angelin suoraviivaisessa paukutuksessa on rutosti luolamiesmäistä meininkiä. Kaiken pohjana on tanakka esiaikainen death metal, mutta lisäksi menosta löytyy ripaus niin nokisuutta, rässäävyyttä kuin ehtaa heavy metaliakin. Autopsyn henki on vahvasti läsnä, vaikkei Stress Angel operoi yhtä limaisella ja saastaisella tasolla.

Kikat ja niiden yhdistelmä ovat hyvinkin tutut, ja vaikka lopputulos ei ole mitenkään erityisen raju, levystä löytyy hyvän intensiteetin ansiosta riittävästi tenhoa keskinkertaisuuden yläpuolelle nousemiseen.

Eväitä olisi vähän leuhkempaankin lopputulokseen, mutta nasevasta kokonaismitasta huolimatta useampaa Bursting Churchin yksilöä olisi voinut tiivistää. Tämä koskee etenkin sitä kolmannesta, jonka biiseissä on menty lähelle neljää minuuttia, ja ylikin. Rumuus olisi tässäkin tapauksessa entistä kauniimpaa ja tehokkaampaa ytimekkäämpänä ja yllättäen suoraan päin pläsiä hierottuna.

Huomattavasti heppoisemmillekin perustuksille on bändejä silti perustettu ja mitättömämmistä aiheista saarnoja pidetty. Jos Stress Angel ei nyt uskontoa ilmeisen esikuvansa tavoin pystykään perustamaan, kultin ainekset ovat olemassa jo nyt.