Hajalleen leviävä pläjäys – arviossa Necronyn boksi

Julkaistu Infernossa 7/2023.

12.10.2023
NECRONY
Corrupted Crescendos
REGAIN

Ruotsalaisen kuolometalliyhtyeen tiivis ura vuosilta 1991–1994 on koottu yhteen pakettiin. Necronyssa on ehkä kiinnostavinta, että rytmiryhmä yhytti myöhemmin Mieszko Talarczykin ja perusti grindcore-bändi Nasumin.

Necronyn varhainen meno oli sympaattista juniori- death metalia ja kehkeytyi sittemmin ehdaksi Carcass-apinoinniksi. Lopulta bändin touhu näytti leviävän Discharge-lainoineen vähän turhankin lavealle. Nasum oli kuitenkin looginen jatke Necronylle.

Severe Malignant Pustule -demo (1991) sisältää innokkuudestaan huolimatta hyvinkin tavanomaista, voimattomasti toteutettua kuolometallia. Mucu-Purulent Miscarriage -single (1991) on jo tiukempi, ja yhtyeen parhaaksi teokseksi paljastuu napakkaa deathiä sisältävä Pathological Performances -levy (1993), jolla ei kärsitä ainakaan tuplabasarin puutteesta.

Pari biisiä vuosien 1993–1994 promonauhalta antaa gootti-, rock- ja punksävyineen osviittaa musiikillisesta laajentumisesta. Ideoiden loppuminen kuuluu puolestaan Necronyism-ep:llä, joka sisältää pelkkiä kuolo- ja grindcore-covereita. Hyvistä hetkistään huolimatta 38 biisin paketti on aika hajalleen leviävä pläjäys.

Lisää luettavaa