Hämmentävä paketti yliampuvaa ja teatraalista hassuttelua – arviossa Exxperior

Julkaistu Infernossa 10/2021.

EXXPERIOR
Escalating Conflicts
IRON SHIELD

Exx Tomin eli Tom Lieblingin projektin äärellä hämmentyy, eikä kovin hyvällä tavalla. Lieblingin lauluja lukuun ottamatta kokonaan esittämä Escalating Conflicts pohjaa vahvasti thrashiin, mutta mukana on myös devintownsendmäistä sirkustelua ja paisuttelevan paatoksellista ”kahjo visionääri julistaa” -koohotusta.

Sinänsä kelvollisesti esitetty ja ajoittain vallan haastavakin musiikki on aika rasittavaa. Thrash-myllytys on ihan ok, mutta sen verran geneeristä, ettei se yksinään juuri jaksa innostaa. Toisaalta rässäyksen sekaan sotketut erikoismusiikkihommatkin tökkäävät varsin rankasti. Naurettavuuden lisäksi mieleen jää teennäiseltä vaikuttava korkealentoinen profeetallisuus, jota Jaxx Basilisk (omaa sukua Falk Mittenentzwei) ärjyy ja kailottaa.

Toistakymmentä vuotta projektiaan ährännyt Liebling vaikuttaa osaavalta musikantilta, ja etenkin itsekseen puuhatuksi ja ohjelmoiduin rummuin tehdyksi meininki on yllättävän asiallista. Järkyttävän pitkäksi venyvä paketti yliampuvaa ja teatraalista hassutteluheviä ei silti nappaa. Esimerkiksi Lawnmower Deth jäi sanoja myöten muistiin, mutta tätä touhua ei meinaa jaksaa edes kokonaista biisiä kerralla.

Lisää luettavaa