Höttöisempikin mäiske ärhäköityy livekäsittelyssä – arviossa Death Angelin livelevy

Julkaistu Infernossa 11/2021.

DEATH ANGEL
Bastard Tracks
NUCLEAR BLAST

San Franciscon speed metal -konkarit – tai se, mitä alkuperäisestä yhtyeestä nyt onkaan jäljellä – tahkoaa yleisöttömällä livetallenteella otteita uransa varrelta. Meininki on jämäkkä ja silottelematon, mutta soitto on ihan eläväistä ja huojuu sopivan oikeaoppisesti. Soundi on konstailemattomassa kuivakkuudessaankin napakka ja selkeää studiolivetasoa.

Alkuperäisen Death Angelin kolmesta levystä huikea debyytti sivuutetaan täysin ja kaksi seuraavaa kuitataan kolmella rallilla. Toki bändi on julkaissut aiemmilla vuosikymmenillä jo parikin liveä ja tehnyt 2000-luvulla useamman studiolevyn, joten tuoreemman materiaalin esiin nostaminen on ymmärrettävää. Harmi vain, että geneerisempi thrash-jynssäys eroaa kekseliäästä vanhasta kamasta selkeästi. Esimerkiksi Why You Do This nousee aivan eri tasolle kuin tuoreemman materiaalin mojovinta laitaa edustava Absence of Light.

Onneksi ote on kipakka ja uudemmissakin ralleissa livekäsittelyn myötä ärhäkkää meininkiä. Akustiset Faded Remains ja Volcanic eivät oikein lähde lentoon, mutta muutoin vähän höttöisempikin mäiske saa livenä ihan kiitettävästi energiaa. Yleisön kanssa vedettynä ote olisi varmasti vieläkin sähköisempi.

Lisää luettavaa