Hyvä johdanto thrash metalin vanhaan hyvään aikaan – arviossa Deceased

Julkaistu Infernossa 11/2021.

06.02.2022
DECEASED
Thrash Times at Ridgemont High
HELLS HEADBANGERS

Kymmeniä ja taas kymmeniä lainaversioita tehtaillut ja kolme tyylipuhdasta coverlevyäkin julkaissut Deceased tulkitsee tällä kertaa nokkamiehensä Kingsley ”King” Fowleyn johdolla 1980-luvun raastoheviä. Mukaan on valittu ei-kaikkein-ilmeisempiä bändejä, biiseistä puhumattakaan, ja suomalaistenkin kelpaa vetää torihousuja jalkaan, kuullaanhan neljäntenä kappaleena hyvä näkemys omasta speed metal -hymnistämme Get Stonedista.

Resepti on tuttu. Alkuperäiset kappaleet ruhjotaan totutun lihamyllyn läpi, ja lopputuloksena on tasalaatuista heavy–thrash–death-hybridiä, jota bändin omakin materiaali edustaa. Deceasedillä on taitoa ladata versioihinsa rutosti energiaa ja remeltää biisit läpi sillä poikamaisella innolla, jolla ne aikoinaankin soitettiin. Eikä haittaa tippaakaan, että joitain orkkisten nyansseja on hävinnyt tasapäisen tiukan soiton ja soundien johdosta.

Thrash Times at Ridgemont High toimii hyvin vaikkapa johdantona thrash metalin vanhaan hyvään aikaan, onhan versioitavana muun muassa Whiplashiä, Razoria, Voivodia, Rigor Mortisia ja Bulldozeria.

Lisää luettavaa