Hyvä, joskaan ei bändien omien albumien tasoinen julkaisu – arviossa Délétèren ja Sarkristan split

Julkaistu Infernossa 1/2022.

07.03.2022
DÉLÉTÈRE/SARKRISTA
Opus Blasphematum
SEPULCHRAL

Opus Blasphematum kattaa seitsemän biisiä melodista black metalia nopeatempoisella otteella. Délétère tulee Kanadasta ja Sarkrista Saksasta. Vaikka kummallakin yhtyeellä on ikää vain kymmenkunta vuotta, bändit ovat ottaneet tahoillaan kotimaansa skenesoihdun kantoon ja luotsanneet sitä eteenpäin vimmaisin ottein.

Erityisesti Délétère on tehnyt vaikutuksen äärimmäisen melodisella ja tarttuvalla tyylillään, jota voisi kutsua Quebecin vastineeksi ruotsalaiselle meloblackille. Tällä splitillä yhtyeeltä kuullaan vain kolme kappaletta. Tuntuukin, että hyvä aloitus loppuu kuin seinään, kun on aika ojentaa viestikapula eteenpäin. Sääli, sillä avaus on splitin parempi puoli.

Vaikka Sarkrista saa käteensä lyhyemmän tikun, sekään ei ole hassumpi. Yhtyeen suomalaisen black metalin palvonta on eittämättä mukavaa kuunneltavaa, muttei yhtä persoonallista tai tarttuvaa kuin lajikumppanillaan. Laulu on miellyttävän ärhäkkää, mutta muuten meno ei ota täysin haltuunsa. Vaikka biisit ovat ihan hyviä, jotain maagista touhusta tuntuu uupuvan.

Opus Blasphematum on hyvä, joskaan ei bändien omien albumien tasoinen julkaisu.

Lisää luettavaa