Hyvin toteutettu yritys olla enemmän kuin osiensa summa – arviossa E-L-R

Julkaistu Infernossa 3/2022.

06.05.2022
E-L-R
Vexier
PROPHECY

Vexier on yksi niistä levyistä, joiden mikä tahansa yksittäinen biisi kuulostaa hyvältä ja mielenkiintoiselta, mutta levymitassa meno taantuu tasaisen harmaaksi massaksi. Osaltaan tämä on koko post-metal-genren ongelma, vaikkakin E-L-R on istutettu spesifisempään doomgaze-lokeroon.

Trion musiikki on pääosin hidasta ja raskasta, siis doomia, mutta ei siinä kaikkein perinteisimmässä mielessä. Kappaleiden hypnoottiset rytmit ja melodiamaalailut yhdistettynä eteeriseen kaiutettuun lauluun on taas hyvin tyypillistä post-metalille. Löytyypä seoksesta vielä paikkapaikoin selkeitä vaikutteita black metalistakin.

Näennäisestä sekamelskasta huolimatta osioista ja kappaleista toisiin siirrytään saumattoman tyylikkäästi, oli biisin mitta sitten yli tai alle kymmenen minuuttia.

Vexier on hyvin toteutettu yritys edustaa useita eri asioita ja olla enemmän kuin osiensa summa. Tehtävässä onnistutaan kuitenkin vain osittain, sillä mikään levyn sisältämistä elementeistä ei onnistu koskettamaan orvaskettä syvemmältä, eikä siinä näin ollen onnistu kokonaisuuskaan. Lunastamatonta potentiaalia yhtyeellä tuntuu jossain kaiken takana kuitenkin olevan.

Lisää luettavaa