Ihokarvat pystyyn nostava paketti – arviossa One Desiren live-dvd

Julkaistu Infernossa 8/2021.

ONE DESIRE
One Night Only – Live in Helsinki
FRONTIERS

Kotoisella hard rock -ryhmällä One Desirella kävi lukuisten kohtalotoverien tavoin huono tuuri koronapandemian kanssa. Vuoden 2020 alussa yhtye oli jo päässyt aloittamaan toista albumiaan Midnight Empirea promotoivan Euroopan-kiertueen, kun virussouvi valtasi maailman ja tartutti samalla myös One Desire -miehistön. Uuden albumin julkaisukeikkakin siirtyi, mutta onneksi se saatiin toteutettua viime vuoden kesäkuussa Helsingin On the Rocksissa.

Kaikista soittamatta jääneistä keikoista huolimatta One Desire vetää One Night Onlylla aukottoman täysipainoisen melodic rock -show’n. Takavuosien teinihevibändin Sturm und Drangin laulaja-kitaristi André Linman on One Desiren yksinoikeutettu keulamies. Linmanin aisapari, skenessä pitkään vaikuttanut säveltäjä-tuottaja Jimmy Westerlund tukee bändin livetoimintaa hunajaisilla kitarasooloilla ja vahvoilla taustalauluilla. Linmanin ja Westerlundin yhteistyötä on ilo katsella ja kuunnella. One Desiren perustaja, rumpali Ossi Sivula, basisti Jonas Kuhlberg ja keikkasynisti Antti Roslander taikovat kaksikolle mitä jämäkimmän suoritusalustan.

One Night Live on ihokarvat pystyyn nostava paketti, joka esittelee One Desiren kahden vahvan albumin sävellykselliset helmet. Shadowman, After You’re Gone ja ykköshitti Hurt rullaavat ehkä vastustamattomimmin. Toisaalta tämän maan kaikkien aikojen kovimpiin AOR-slovareihin lukeutuva Falling Apart tulkitaan One Night Onlylla niin katkeransuloisesti, että aikuisella miehelläkin meinaa mennä roska silmään. Myös live-dvd:n kuvausjälki on puitteet huomioon ottaen skarppia ja monipuolista – laadukasta, mutta myös sopivasti rosoista.

One Desire on kiistatta koko Euroopan kuumimpia bändejä genressään. Vallitseva tilanne on kaikille sama, mutta keikkalavoillehan tämä yhtye kuuluisi, ja mitä pikimmin.