Ikääntyminen ei todellakaan tee kaikista laiskanpulskeita hymistelijöitä – arviossa Hero Dishonestin ja Ydinperheen split

Julkaistu Infernossa 2/2021.

10.04.2021
HERO DISHONEST / YDINPERHE
Split
IF SOCIETY / HAKANIEMI HARDCORE

Tätä loogisempaa yhteisjulkaisua tuskin Suomenmaasta löytyy. Kaksikko on kannuksensa ansainnut, mutta duunarin hanska pitää edelleen eikä ärhäkästä ulosannista tai sanomasta ole puutetta. Ikääntyminen ei todellakaan tee kaikista muusikoista laiskanpulskeita hymistelijöitä.

Maailma palaa taas -albumiin (2019) verrattuna Hero Dishonestin kappalekolmikko keskittyy enemmän suoraviivaiseen päällekäymiseen kuin yhtyeelle tyypilliseen pieneen venkoiluun. Neliminuuttinen on tasapainoisen ytimekäs hardcorepläjäys, johon absurdeja sävyjä sisältävät havainnot ja tarinat arkimaailmasta tuovat oman kiehtovan lisänsä.

Ydinperhe on kimppakaveriaan joka suhteessa pelkistetympi, muttei tippaakaan lussumpi. ”Yksinkertainen on kaunista” kiteyttää karun soundimaailman, vauhtia ja vaihtelua sisältävät biisit sekä laulaja Matin lausumat tekstit. Omista sekä muiden asenteista ja asioista puhutaan niiden oikeilla nimillä, mitään kaunistelematta tai kaihtamatta. Toimintamalli ei ole uusi, edes bändin itsensä kohdalla, mutta sisältö ja tyyli erottuvat jälleen edukseen.

Kumpikin yhtye on julkaissut aiemmin mieleenpainuvampaakin matskua ja tiukempia kokonaisuuksia, mutta eihän kukaan voi olla aina eri hyvä, ja harva pääsee koskaan edes tälle tasolle.

Lisää luettavaa