Ilmaisussa on kiitettävästi tulta ja tappuraa – arviossa The Oceanin livelevy

Julkaistu Infernossa 11/2021.

THE OCEAN
Phanerozoic Live
METAL BLADE

Berliinin post-metal-kollektiivi pistelee suuret lohkareet liikkeelle livepläjäyksen muodossa. Pandemiaprojektina toteutettu paketti sisältää Bremenissä esitetyn striimikeikan ja Roadburn Redux -esiintymisen.

Settilista kattaa Phanerozoic-trilogian kaksi jälkimmäistä osaa. Vuoden 2018 ensimmäinen osa on musiikillisesti parempi ja vakuuttaa muutenkin vahvemmin. Vuonna 2020 ilmestynyttä kakkososaa tuli moitittua tuoreeltaan yllättävästä perässähiihdosta, ja kieltämättä Meshuggah- ja Tool-peesailut tuntuvat edelleen omituisilta. Bändi vetää kyllä hyvin, mutta sen ”perinteinen” mannerlaatta-post-metal vakuuttaa selkeästi paremmin.

Kumpikin keikka on niin soundillisesti kuin esitysteknisesti hyvää tasoa, ja puuttuvasta yleisöstä huolimatta bändi saa ilmaisuunsa varsin kiitettävästi tulta ja tappuraa. Tyylikkäästi ja tarkasti vedetyt massiiviset teokset toimivat liveluentoinakin, mutta jos pakettia vertaa Cult of Lunan taannoiseen livejärkäleeseen, The Ocean ei pärjää, vaikka samoin eväin kunniakkaasti yrittääkin.

Lisää luettavaa