Industrial doomia lisää harmaan sävyjä elämäänsä kaipaaville – arviossa Author & Punisher

Julkaistu Infernossa 2/2022.

31.03.2022
AUTHOR & PUNISHER
Krüller
RELAPSE

Author & Punisher on yhdysvaltalaisen koneenrakentajan Tristan Shonen synkeästi kalkattava ja koliseva industrial-projekti. Miekkonen säveltää musiikkinsa jättimäisillä mekaanisilla metallilaitteilla ja muilla DIY-vehkeillä. Krüller on jo kahdeksas A&P-levy.

Sinkuksi nostettu levynaloitus Drone Carrying Dread on upea sekoitus kasarin leffatunnelmia, Type O Negativen doomahtavaa goottiheviä ja junnaavaa industrial-kolkkoutta. Loppulevy onnistuu lähinnä toistamaan, muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta, Trent Reznorin, Nine Inch Nailsin ja vastaavien tunnelmia. On sääli, että niin hienosti käynnistyvä levy vajoaa vääjäämättömästi kohti lakonista tasapaksuutta.

Ei levy huono ole, mutta näillä meriiteillä siltä odottaisi hieman raflaavampaa ja omaperäisempää materiaalia. Krüller on kuitenkin korona-ajan tuotos. Levy kertoo ihmiskuntaa uhkaavasta viruksesta, valtiovallan pakkotoimista ja siitä, miten ihmiset reagoivat tähän kaikkeen.

Levyllä feattaavat muiden muassa Toolin Danny Carey ja Justin Chancellor, ja löytyypä siltä myös Portishead-laina Glory Box. Pätevää scifi-henkistä industrial doomia niille, jotka kaipaavat elämäänsä vielä enemmän harmaan eri sävyjä.

Lisää luettavaa