Jälleen mainio uusi jenkkideathlevy – arviossa Sentient Horror

Julkaistu Infernossa 10/2019.

Sentient Horror
Morbid Realms
Testimony

Tässäpä jenkkiporukka, joka ruksittaa vanhan ruotsalaisen death metalin käyttäytymissäännöt heti lähdöstä. Bändi promokuvataan alaviistosta suuren ristin äärellä, ja kitarat murajavat oikealla mataluustasolla. Melodioissa on tuttu kieronkaunis kulma. Hämmästyttävää kyllä, porukka pitää majaansakin Stockholmissa. Siis New Jerseyn Stockholmissa.

Alkuasetukset ovatkin kohdillaan. Dan Swanön ruuvaama miksaus takaa levylle mahtavat äänet. Linjaa suoraviivaistetaan hiukan kolmen vuoden takaisesta Ungodly Formsista. Tempot pysyvät atthegatesmäisen korkeina, ja riffeissä on rutkasti Edge of Sanityä. Kitaristi-laulaja Matt Molitin voisi jopa erehtyä sotkemaan Swanöön, sen verran likellä vanhaa mestaria ukon ulosanti on.

Morbid Realms on jälleen mainio uusi jenkkideathlevy. Parina viime vuonna rima on kuitenkin raijattu huojumaan niin korkealle, ettei tästä ole kuin hieman keskivertoa kovemmaksi kuololevyksi. Biiseihin ei ole löytynyt tarpeeksi imakkuutta, ja välistä tuntuu, että bändi heittää blastbeatiksi tilkitäkseen tyhjäkäyntiä. Albumin upeinta antia ovat lopulta Bill Steeriä kanavoivat kitarasoolot.

Potentiaali ja lahjakkuus haisevat jo vahvasti, ja luotan lujasti, että Stockholmista kajahtaa vielä ja kunnolla.