Jokseenkin täydellinen kokonaisuus – arviossa Loch Vostok

Julkaistu Infernossa 6/2021.

02.09.2021
LOCH VOSTOK
Opus Ferox – The Great Escape
VICISOLUM

Maailmalla tunnutaan aina vouhkaavan Suomen ylivertaisuudesta Pohjolan metallimusiikin luvattuna maana. Norja saati Ruotsi ei kuitenkaan jää mitenkään jälkeen siinä, miten paljon tarjolla on todella laadukkaita raskasrockyhtyeitä lukuisissa eri genreissä. Pikemminkin päinvastoin.

Ruotsin Uppsalasta tuleva Loch Vostok on työstänyt monisäikeistä progressiivista metalliaan kuluvan vuosituhannen alusta, ja nyt käsillä on yhtyeen kahdeksas eepos. Heti lähdössä voi todeta sen osaamisen ja kokemuksen voiman, jolla yhdentoista biisin kattaus raivoaa eteenpäin.

Melodia- ja sovitusratkaisuissa Loch Vostok pärjää kenelle tahansa genren suurimmista. Parasta yhtyeen tämän päivän musiikissa ovat kuitenkin lukuisat äärimetalliset maneerit, joita viljellään sujuvasti niin melodisen death metalin, metalcoren kuin jopa black metalin tonteilla. Samaan aikaan jokainen sävelteos on saatu kuulostamaan informaatiotulvassaankin saumattoman sujuvalta kokonaisuudelta. Myös albumin soundi on täyteläinen ja tasapainoinen.

Viisihenkinen Loch Vostok -miehistö on soitoltaan pettämätön. Loppuun saakka hiottu biisinkirjoitus, musiikillisten vaikutteiden oikeaoppinen hyödyntäminen ja yksiselitteinen kyky tehdä ajan henkeen luontevasti istuvaa metallia ovat nekin hallussa pistämättömästi.

Esimerkiksi kirjoitetusta voisi nostaa minkä tahansa kappaleen, mutta mainitaan nyt Disillusion, Enter the Resistance ja The Glorious Clusterfuck. Tunnelmaa piisaa ääripäästä toiseen, mutta silti biisit ovat vain osa kokonaisuutta, joka on jokseenkin täydellinen.

Lisää luettavaa