Kaksijakoinen tapaus – arviossa Lake of Tears

Julkaistu Infernossa 2/2021.

02.04.2021
LAKE OF TEARS
Ominous
AFM

Ominous rikkoo 1990-luvun alkupuolella perustetun goottimetallibändin kymmenen vuoden mittaiseksi venyneen levytystauon. Allekirjoittaneelle kyseessä on vasta ensimmäinen kunnollinen sukellus kyynelten järveen.

Kolme ensimmäistä kappaletta esittelee mielenkiintoisen tyylien kirjon ja asettaa samalla raamit koko levylle. Aavemaisen hypnoottista avausvetoa At the Destinationiä seuraa minimalistinen murheveisu In Wait and in Worries, kunnes esiin astuu jykevän kiihkeä Lost in a Moment.

Ilmaisukeinojen moninaisuudesta huolimatta meno ei ole liian poukkoilevaa, sillä kappaleiden välillä on jatkuvuutta ja niitä sitoo toisiinsa jaettu yksinäisyyden ja kaipuun tuntu. Kokonaisuus on täten jopa hieman teemalevymäinen. Erityisen ihaltavaa on, kuinka linnaketta yksin pystyssä pitävä Daniel Brennare onnistuu toistuvasti luomaan vahvaa tunnelmaa vähillä eleillä.

Ikävä kyllä kontrasti albumin hienoimpien ja heikompien hetkien välillä on liian suuri. Varsinkin Brennaren toisinaan yliteatraalisiksi yltyvistä laulusuorituksista muodostuu levyn edetessä merkittävä riippakivi.

Ominous on kaksijakoinen tapaus, jonka toteuttamisen taustalla olevaa visiota on joka tapauksessa pakko arvostaa.

Lisää luettavaa