Kantavana vahvuutena sovitustekniset näkemykset – arviossa Serpent Lord

Julkaistu Infernossa 11/2021.

11.02.2022
SERPENT LORD
Apocrypha
FROM THE VAULTS

Kreikkalaisen Serpent Lordin okkultistisen heavy metalin musiikillinen konsepti on sinällään mielenkiintoinen. Candlemass kohtaa Mercyful Faten. Tai käy meno King Diamondistakin, kunhan albumia soittaa puolitoistakertaisella nopeudella.

Apocrypha sisältää yhdeksän kappaleen verran melko monotonista vanhan liiton heviä, jonka tulkitsemisessa on sovellettu hiukan omintakeisia ratkaisuja. Kirjava ja kohtalaisen tarkka rumputuli on ajettu triggereiden läpi. Kuulaankirkasta on myös kitaraosastolla, josta löytyy onneksi ässäriffi poikineen. Olisi silti maksanut vaivan kokeilla muokata Apocryphan kokonaissoundista hämyisempi.

Serpent Lordin sovitustekniset näkemykset ovat Apocryphan kantavimpia vahvuuksia. Bändi osaa olla niin aggressiivinen kuin progressiivinenkin. Myös laulaja Marios Arikasin julman hypnoottinen äänenväri soveltuu levyn sävellyksiin mainiosti. Siitä huolimatta Apocrypha jää jotenkin vajaaksi. Rakennuspalikat ovat hyvät, mutta niistä saisi irti jotain paljon mystisempää, pelottavampaa ja parempaakin.

Lisää luettavaa