Kantokykynsä ylittävä mammutti – arviossa Skialykon

Julkaistu Infernossa 9/2021.

29.12.2021
SKIALYKON
Aura Kósmos I: Madre Notte
NATURMACHT

Skialykon on varmasti monelle tuntematon yhden miehen bändi. Niin myös allekirjoittaneelle. Italialaiset orkesterit voivat olla laadultaan ailahtelevaisia, mutta Vulr-niminen heppu osoittaa tietävänsä mitä tekee. Vanhan koulukunnan pimeyttä huokuva pakanallinen black metal on pelin henki. Aura Kósmos I: Madre Notte on pahaenteisesti messuavan bändin toinen levy.

Ikävä kyllä ysärin Casio-soundeja sekä polveilevan monipuolista soitantaa ja laulua esittelevä levy on liian pitkä, jotta mielenkiinto pysyisi kasassa loppuun saakka. 52-minuuttinen puolimammutti ylittää kantokykynsä noin viidellätoista minuutilla.

Levy käynnistyy upeasti. Ensimmäinen biisi nostaa tunnelman tulivuori Etnan laelle, mutta kokonaisuus ei jaksa viihdyttää kuin seiskabiisiin saakka. Kompaktimpana levyn pariin jaksaisi palata. Nyt se tuntuu vaivalloiselta.

Materiaali on kuitenkin lupaavaa. Etenkin levyn mahtipontiset kuorolaulut, musta messuaminen sekä kaikenlaiset kuiskailut ja muut noitaäännähtelyt ovat priimatavaraa. Eikä se itse musiikkikaan hullumpaa ole, paikoitellen jopa oikein omaperäistä. Hyvä levy, joka nousisi korkeammalle tiukemmalla sovitustyöllä.

Lisää luettavaa