Kaunista ja ihanaa äänitaidetta – arviossa Richard Dawson & Circle

Julkaistu Infernossa 11/2021.

16.02.2022
RICHARD DAWSON & CIRCLE
Henki
WEIRD WORLD

Kotimainen underground-pioneeri ja New Wave of Finnish Heavy Metalin lippulaiva Circle yllättää jälleen kerran lyöttäytymällä yhteen brittiläisen folktrubaduurin Richard Dawsonin kanssa. Lopputulema on mielenkiintoinen sekoitus psykedeelistä folkrockia, kraut-tunnelmointia, perinneheviä, jazzia ja ties mitä muuta. Circle on tutun vänkä itsensä, mutta tällä kertaa sävellykset kuulostavat tavallista fokusoituneemmilta, kiitos Dawsonin mukanaan tuoman tarinankerronnallisen elementin.

Henki kuulostaa keskimäärin siltä kuin Comus, Mellow Candle, Hawkwind ja Mahavishnu Orchestra jammailisivat keskenään joissain kosmisissa sessioissa. Musiikista löytyy letkeyttä ja notkeutta, mutta tarpeen tullen myös terävää iskuvoimaa. Se on helposti lähestyttävää mutta monitasoista.

Dawsonin ääni kuljettaa sävellyksiä hienosti, ja olisikin suotavaa, että tahojen yhteistyö jatkuisi jossain muodossa tulevaisuudessakin. Kyllä hämy hämyn tuntee, ja priimaa pukkaa, kun hörhöt lyövät höttöiset päänsä yhteen. Kaunista ja ihanaa äänitaidetta.

Lisää luettavaa