Kertoo kaikenlaisista rietastelun iloista – arviossa Ordo Rosarius Equilibrio

Julkaistu Infernossa 8/2019.

Ordo Rosarius Equilibrio
Let’s Play (Two Girls & a Goat)
Out of Line

Hieman ytimekkäämmällä nimellä jo 1990-luvun alkupuolella startannut Ordo Rosarius Equilibrio on työstänyt tätä tyttöjen ja vuohen välistä leikkikenttäkertomusta niin pitkään, että välissä, kolme vuotta sitten, ehti ilmestyä yksi levykin. Vastikään tapahtunut Suomen-vierailu kertoo kokoonpanon statuksesta ja tunnettuudesta neofolkskenessä, joten albumi on genressään ehdottomasti tämän vuoden odotetuimpia tapauksia.

Kaikenlaisista rietastelun iloista kertova Let’s Play (Two Girls & a Goat) on niin hyvässä kuin pahassa genrensä arkkityyppi. Taidokkaasti ja tyylikkäästi toteutettu kokonaisuus ei tarjoa tunnin ja kolmentoista kappaleen mitassaan mitään, mitä bändi itsekin ei olisi jo moneen kertaan toteuttanut.

Muutamaa jyhkeämpää ja tummempaa, apokalyptisen folkin / martial industrialin suuntaan kepeästi viittaavaa vetoa lukuun ottamatta levyltä ei löydy liiemmin vaihtelua. Myös hivenen liiaksi nykymaailmassa kiinni oleva soundimaailma häiritsee hieman.

Marmatuksestani huolimatta levy on kaikin puolin helppoa ja takuuvarmaa kuunneltavaa, mutta olisin toivonut siltä perinteisen lauantai-illan suorituksen sijaan enemmän ja syvemmälle menevää coitusta ja hekuman huippuja.