Kiinnostava ja lupaava debyytti – arviossa Light Beneath

Julkaistu Infernossa 4/2022.

LIGHT BENEATH
Light Beneath
INVERSE

Kotimaisen post-metal-koplan tuuttaus on väkevää, jopa siinä määrin, että touhu menee paikoitellen selväksi metallitykittelyksi. Kautta levyn karskisti rähjäävä laulu painaa hommaa jopa mustan metallin suuntaan, minne myös sävelet kohdakkoin selkeästi viittailevat.

Pääosin meno on tomeraa pätkettä ilman suoranaisia heviriffejä, mutta hyvin metallisella yleistatsilla. Post-metalille leimallisia vähä-äänisiä suvantoja Light Beneathillä ei ole, vaikka dynamiikassa onkin mukavasti vaihteita. Yleistunnelma on raskas ja aggressiivinen.

Kuusi pitkähköä kappaletta on ihan sopiva satsi näin ankarasti kurittavaa mäiskettä. Parhaiten yhtye tuntuu operoivan ilmaisunsa dynaamisen spektrin keskivaiheilla: seesteisempi fiilistelymeno tai bläkkistahkoaminen ei vaikuta aivan niin luontevalta kuin keskitempoinen moukarointi. Sitä levystä onkin suurin osa.

Bändin musiikki on kiinnostavaa ja erittäin lupaavaa, mutta täysin valmis paketti se ei vielä ole. Biisien sovituksiin kaipaisi soljuvuutta ja selkeyttä, ja siellä täällä on tuotannollisesti pientä hiomista. Debyytiksi tämä on silti varsin vakuuttava esitys, jossa on esimerkillisesti vereslihaista tunnetta.

Lisää luettavaa