Kikkailun, aggression ja fiilistelyn välimaastossa tasapainoilua – arviossa Spirits of Fire

Julkaistu Infernossa 4/2022.

20.05.2022
SPIRITS OF FIRE
Embrace the Unknown
FRONTIERS

Chris Cafferyn, Steve DiGiorgion ja Mark Zonderin muodostama Spirits of Fire julkaisi debyyttinsä kolme vuotta sitten, jolloin laulajantonttia hoiteli vielä Tim ”Ripper” Owens. Nyt käsillä olevalla jatko-osalla äänihuuliaan venyttelee Fabio Leone.

Superbändin tyyliä voisi kuvailla progressiivisilla mausteilla varustetuksi melodiseksi metalliksi. Lähin vertailukohde voisi olla vaikka Nevermore. Leonen yliampuvat maneerit käyvät joskus hermojen päälle, mutta eivät onneksi niin pahasti kuin Rhapsodyn levyillä. Embrace the Unknow’lla mies käyttää keskimääräistä ronskimpaa rosoa, mikä on bonusta ja käy yksiin musiikin kanssa, josta löytyy tietynlaista synkkää auraa.

Spirits of Firen musiikki tasapainottelee varsin etevästi teknisen kikkailun, aggressiivisen riffittelyn ja melodisemman fiilistelyn välimaastossa kallistuen vuorollaan kullekin laidalle. Mitään erityisiä huippukohtia levyltä ei löydy, jos kohta ei pohjanoteerauksiakaan. Embrace the Unknown on tasaisen varma teos asiansa osaavilta ammattimiehiltä.

Lisää luettavaa