Kohkaamista vailla potkua tai tarttuvuutta – arviossa Martial Barrage

Julkaistu Infernossa 1/2022.

24.03.2022
MARTIAL BARRAGE
Agents of the Wolf Age
OMAKUSTANNE

Kolme varttia Agents of the Wolf Ageä on aivan liikaa, sillä jo pari biisiä riittää tekemään selväksi, että nyt operoidaan demotasoisella levytyksellä.

Kanadalaisbändin toinen kokopitkä tarjoaa nopeatempoista death metalia tavalla, jossa ei ole potkua soundeissa eikä tarttuvuutta soitossa. Joku voisi sanoa, ettei tässä ole kauheasti järkeä muutenkaan, kunhan nyt kohkataan.

Periaatteessa levyllä on kaikki oikein tai ainakin sinne päin. Yhtye soi näennäisen raskaasti ja painostavasti, ja yleissävy on väkivaltainen. Tempo on usein nopea ja tunnelma kallistuu synkkyyteen. Örinät korahtelevat kohtuullisen vakuuttavasti vähän war metalin puolelle silmää iskien.

Valitettavasti levyn riffit ovat tusinahuttua, eikä hieman röpelöinen tuotanto auta asiaa. Laulultakin toivoisi enemmän munaa kuin eräänlainen kärinän ja örinän sekoitus tarjoilee. Ja vaikka rumpali nakuttaa nopeasti, hommasta jää vähän löysä vaikutelma. Kitarasoolotkin kuulostavat hölmöiltä. Parempi nimi levylle olisikin My First War Metal Album.

Lisää luettavaa