Kokemus ja oma soundi eivät pelasta junnaavuudelta – arviossa Sin Starlett

Julkaistu Infernossa 2/2022.

01.04.2022
SIN STARLETT
Solid Source of Steel
METALIZER

Jo kansitaide ja kappaleiden nimet kertovat, että luvassa on ehtaa perinneheviä. Kun vyöllä on kolme aiempaa täyspitkää ja 15 vuotta kokemusta, ei ole kovinkaan yllättävää huomata, että Sveitsin jantterit hallitsevat leipälajinsa sujuvasti.

Pienimuotoisen hämmästyksen levy kuitenkin tarjoaa heti kättelyssä, sillä rempseä nimibiisi ja herkistelyäkin sisältävä seuraajansa Rule or Obey onnistuvat herättämään peräti ihastusta. Bändillä on oma, retrogenressä muista edukseen erottuva soundinsa. Siitä on helppo aistia muun muassa Saxonin vaikutus, mutta Sin Starlettin ilmaisu on notkeampaa ja melodiat ovat aavistuksen runsaampia. Iso merkitys kokonaisuudessa on myös solistilla, jonka vivahteikkaassa äänessä on jännä vibrato.

Vaikka kokonaisuus on tasainen, loppupuolisko on ärsyttävästi hivenen alkua tasapaksumpi. Osaltaan tämä johtuu siitä, että suurin osa levyn biiseistä ylittää viiden minuutin rajapyykin minuutilla parilla, ja näin pitkät eepokset aiheuttavat väkisinkin junnaavuuden tunnetta. Nykyisin erittäin suositussa minarimitassa tämäkin julkaisu olisi vähintään varren mitan iskevämpi.

Lisää luettavaa