Kortti, jota ei kannata jättää kääntämättä – arviossa Rane Rautiaisen & Pahan Kaksosen ep

Julkaistu Infernossa 5/2021.

23.08.2021
RANE RAUTIAINEN & PAHA KAKSONEN
Viimeinen virhe
FAN

Vuosituhannen alkupuolelta saakka operoinut jyväskyläläinen räyhärock-kollektiivi Paha Kaksonen on veistänyt hiukan omintakeista suomeksi laulettua rockia peruslaadukkaasti, ajoittain suuremman kansallisen läpimurron partaalla keikkuen. Vuodesta 2016 bändi on tehnyt yhteistyötä 1980-luvun suomenkielisen rockin kulttiyhtyeen Rajuilman entisen laulajan Rane Rautiaisen kanssa.

Viimeinen virhe on toinen Rautiaisen kanssa tehty ep. Lisäksi yhteistyö on synnyttänyt yhden singlen ja albumijulkaisun. Nyt Paha Kaksonen ja Rautiainen onnistuvat tähänastisista julkaisuista selkeästi parhaiten. Ep myös soundaa aiempaa täyteläisemmältä.

Täysin uudet kappaleet Raivotar ja varsinkin Portot Andromedan iskevät energiallaan ja runsailla melodioillaan. Positiivisesti yllättää myös ep:n nimikappale, joka lienee synkintä ja raskainta Pahaa Kaksosta tähän asti. Sitten ovat vanhat PK-kappaleet Naula päähän ja Lakanat laulaa, jotka kuulostavat Rautiaisen tulkitsemina alkuperäisiä selkeästi verevämmiltä ja terävämmiltä. Päälle pannaan vielä aiempi digisinkku Mies, joka ei katunut mitään sekä levyttämätön Rajuilma-biisi Viski verenä virtaa.

Jos Paha Kaksonen on tähän sakka ollut kääntämätön kortti, yhtye kannattaa tsekata viimeistään nyt.

Lisää luettavaa