Kylmiltä väreiltä ei voi välttyä – arviossa Heart Healer

Julkaistu Infernossa 5/2021.

10.08.2021
HEART HEALER
The Metal Opera by Magnus Karlsson
FRONTIERS

Melodisen metallin ruotsalainen monitoimimies, säveltäjä ja kitaristi Magnus Karlsson on tuottanut italialaiselle Frontiers Recordsille jälleen yhden hienon albumin.

Maanmiehistään kokoamansa bändin voimin Karlsson tykittelee kymmenen kappaleen otannan toinen toistaan melodiakylläisempiä ja soundeiltaan ylitsepursuavan täyteläisiä sinfonia- ja voimametallipaloja. The Metal Operaa ei oikeastaan kannata lähestyä erityisen teemallisena mammuttina, vaan levyn biisit toimivat oikein hyvin omillaankin.

Vaikkei näistä ralleista jäisi elämään varsinaisia genrehelmiä, The Metal Operan sävellysten laatu on todella vahva. Jos esimerkiksi Nightwish tai Kamelot kuuluvat soittolistallesi, sinne kuuluu Heart Healerkin.

Kokonaisuuden viimeistelevät lukuiset nykymetallin huippunaislaulajat kuten Adrienne Cowan, Anette Olzon sekä Härmän omat Noora Louhimo ja Netta Laurenne. Jokaisen heistä tulkinta on väkevän puhuttelevaa, eikä toistuvilta kylmiltä väreiltä voi välttyä millään. Siispä The Metal Opera on mitä makeinta korvanamia myös ammattimaisen kovista laulusuorituksista pitäville.

Lisää luettavaa