Laatubulkkia hyllyn keskivaiheilta – arviossa Edge of Forever

Julkaistu Infernossa 3/2022.

27.04.2022
EDGE OF FOREVER
Seminole
FRONTIERS

Laulaja-kosketinsoittaja Alessandro Del Vecchio on tuhannen ja yhden projektin mies. Etenkin viimeisen kymmenen vuoden aikana hän on profiloitunut vahvasti myös tuottajana, äänittäjänä ja Frontiers-lafkan in-house-säveltäjänä. Nyt mies on palannut kotikonnuilleen oman bändinsä pariin. Sekin soittaa tietysti melodisesta heavystä ja hard rockista ammentavaa musiikkia.

Seminole on kaikin puolin pätevästi tuotettua tavaraa, jota on ihan mukava kuunnella, mutta jotenkin teolliselta jälkimaulta ei voi välttyä. Del Vecchio on kokenut ammattimies, joka on löytänyt ajat sitten oman formaattinsa ja tapansa tehdä asioita. Tämä tuottaa tasaista laatua, mutta aika vähän yllätyksiä.

Edge of Forever ei ole kyykkytavaraa, vaan ehkä hyllyn keskivaiheille sijoittuvaa laatubulkkia. Se on hyvä tuuraaja, kun pitää keksiä Eclipsen tilalle jotain muuta kuunneltavaa.

Etenkin hevimusiikille tyypillistä pseudoitämaisuutta henkivä Wrong Dimension on keskitempoisessa jynkyttelyssään oikeiden asioiden äärellä. Plussaa tulee myös neljään raitaan jaetun nimibiisin vahvoista Kansas-tunnelmista.

Lisää luettavaa