Lumovoimaista ja hypnoottista – arviossa Serpentent

Julkaistu Infernossa 6/2022.

01.09.2022
SERPENTENT
Ancient Tomes, Volume I: Mother of Light
SVART

Kuvataiteilija ja multi-instrumentalisti Anne K. O’Neill on julkaissut ensimmäisen soololevynsä Serpentent-nimikkeen alla. Albumi sisältää elokuvallisen tummasävyistä folkia, jossa yhdistyvät uusklassismin ja eurooppalaisen perinnemusiikin hyveet.

O’Neill luo yhdessä rumpali Joseph D’Aurian ja basisti Dylan Desmondin kanssa minimalistista mutta kerroksellista säveltaidetta, joka tuntuu yhtä aikaa leijailevalta ja eteenpäin ajavalta. Levyllä vierailevat kirjailija-runoilija Sasha LaPointe, sellisti Kakophonix sekä laulajat Lorraine Rath (ex- Amber Asylym, Worm Ouriboros) ja Joy Von Spain (Eye of Nix).

Mother of Light on dynamiikaltaan hienosti rakennettu teos. Sen draaman kaari on taiten suunniteltu ja instrumentaatiot tarkoin harkittu. Sävellykset on muotoiltu yksinkertaisista aineksista, mutta niiden sovitukset tekevät niistä lumovoimaisia ja hypnoottisia.

Elämän ja kuoleman kysymyksiä filosofisesta näkökulmasta pohtivalta levyltä löytyy kosolti syvyyttä ja tunnelmaa. Samaan aikaan siitä huokuu valoisaa kepeyttä, joka tasapainottaa synkkää atmosfääriä.

Lisää luettavaa