Luovii muutamista hiteistä huolimatta keskinkertaisuuden aallokoissa – arviossa Ereb Altor

Julkaistu Infernossa 1/2022.

17.03.2022
EREB ALTOR
Vargtimman
HAMMERHEART

Ne kaikkein sakeimmat Bathoryn tuhkat harteiltaan ravistellut Ereb Altor lataa täyslaidallisen eeppistä folkkimetallia, josta myös Quorthon voisi olla kohtalaisen ylpeä. Susien aika on nimittäin täällä.

Nelikymmenminuuttinen Vargtimman sekoittelee mukavankuuloisesti viikinkihoilausta, eeppistä tunnelmointia ja aggressiivisempaa sotahuutoa. Meiningin nimenä on pakanallinen viikinkimetalli, ja Bathoryn lisäksi kuvioissa kuuluvat muun muassa Grand Magus, Primordial ja Borknagar. Bändin yhdeksäs täyspitkä onkin genren faneille melko tuttua tavaraa.

Levyllä on muutama todella komea hittikappale. Etenkin levyn aloittava trio I Have the Sky, Vargtimman ja Fenris toimii kovaa, mutta sen jälkeen kokonaisuus ajautuu kohti keskinkertaisuuden aallokoita, eikä bändistä ole luovimaan takaisin hittiputkeen. Ei Vargtimman huono levy ole, mutta onhan näitä vuosien varrella kuultu. Se ei erotu kovatasoisessa kilpailussa edukseen.

Jos saisi pyytää hieman omaperäisempää otetta, niin ruotsalaisviikingeistä voisi ehkä vielä kasvaa kelvollinen kovemman liigan bändi. Ei taida Ereb Altorilla nimittäin vielä olla omaa Sudden Deathiään plakkarissa, eh.

Lisää luettavaa