Maestron ääni ja bändi toimivat, sävellykset eivät – arviossa Tony Martin

Julkaistu Infernossa 11/2021.

23.02.2022
TONY MARTIN
Thorns
BATTLEGOD

Black Sabbathin kokoonpanossa on ollut yllättävän monta vakituista tai väliaikaista laulajaa, mutta birminghamilainen Tony Martin omaa Ozzy Osbournen jälkeen toiseksi pisimmän pestin metallipioneerin keulamiehenä.

Kun Martin sai rikollisen aliarvostetun Black Sabbath -uransa vuonna 1996 lopullisesti pakettiin, mies heittäytyi erilaisten projektien ja myöhemmin soolotuotannon vietäväksi. Edellisestä Martinin laulamasta levystä alkaa olla jo vuosikymmen. Tuore Thorns paljastaa silti ainakin sen, että miehen ääni on edelleen raskaaseen rockmusiikkiin suhteellisen käypä.

Thornsilla soittaa kova ja ammattitaitoinen bändi, mutta turhan iso miinus velloo sävellysten puolella. Thornsille on selkeästi yritetty hakea Headless Crossin ja Cross Purposesin tummaa groovea, mutta siinä onnistutaan vain osittain. Tony Iommin riffejä voi koettaa imitoida, mutta originaaleja luo vain mestari itse.

As the World Burns, Damned by You ja etenkin Nowhere to Fly soivat sopivasti vanhojen hyvien aikojen hengessä. Sen sijaan akustiset viritelmät Crying Wolf ja This Is Your Damnation eivät istu Thornsin linjaan lainkaan.

Lisää luettavaa