Melankolista tunnelmaa viipyilevillä melodioilla ja kosmisilla sävyillä – arviossa Dream Unending

Julkaistu Infernossa 10/2021.

30.12.2021
DREAM UNENDING
Tide Turns Eternal
20 BUCK SPIN

Tomb Moldista tuttu kitaristi Derrick Vella ja Innumerable Formsissa vaikuttava multi-instrumentalisti Jason DeTore ovat pistäneet pystyyn vanhan koulukunnan death doomia palvovan yhtyeen. Sen soinnissa on voimakkaita vaikutteita ”Peacevillen triolta” eli Paradise Lostilta, My Dying Bridelta ja Anathemalta.

Etenkin jälkimmäisen varhaistuotanto on pinnalla. Melankolinen tunnelma ja viipyilevät melodiat ovat avainasemassa, mutta havaittavissa on myös hieman kosmisempaa sävyä. Onko kompulsiivinen pinkfloydismi tämäntyylisen metallin esittäjillä jotenkin verissä?

Oli miten oli, parivaljakon debyyttilevy on onnistunut teos. Kielisoittimista vastaavan Vellan esittelemät riffit ja melodiat ovat laadukasta tavaraa, eikä DeToren sopivan irtonaisessa rumpaloinnissa ja mureassa örinässäkään ole valittamista. Tide Turns Eternal on siitä mielekäs tapaus, että yhtye on tajunnut pitää homman simppelinä. Vaikka musiikki on ajoittain kevyttä, sitä ei ole koristeltu millään ylimääräisellä krumeluurilla.

Jos Dream Unendingin levy olisi julkaistu 25 vuotta sitten, siitä olisi muodostunut genren klassikko. Nyt se on ”vain” hyvä levy.

Lisää luettavaa