Mestaruussarjaan nousemiseen tarvitaan lisää hulluutta ja tarttuvuutta – arviossa Bohemyst

Julkaistu Infernossa 7/2021.

31.10.2021
BOHEMYST
Čerň A Smrt
PETRICHOR

Bohemystista povataan uransa viime vuonna nippuun pistäneen tšekkiläisen black metal -pioneerin Master’s Hammerin manttelinperijää, mutta ensimmäisen albuminsa perusteella moiseen ei ole vielä rahkeita. Kokemuksesta homma ei jää kiinni, bändihän on jo 1990-luvun alussa aloittanut Avenger uudella nimellä, ja mukana on vielä kaksi kaveria sen alkuaikojen kokoonpanosta. Jannut ovat muuten samat, jotka kuuluivat myös Master’s Hammerin myöhempien aikojen kokoonpanoon.

Vaikka Kosti-kappaleessa kuuluu suht selkeitä vaikutteita viimeksi mainitusta, bändillä on oma tyylinsä. Se on yhdistelmä deathiä ja blackiä, jotka sulautuvat böömiläisen kulttuuritaustan ansiosta saumattomasti mystiikkaa tihkuvaksi dark metaliksi. Niin paljon hyvää kuin tanakasti kulkevalla levyllä onkin, mestarin sarjaan nousemiseksi siltä jää puuttumaan niin hulluutta kuin tarttuvuuttakin.

Intron jälkeisessä nimikappaleessa näitä elementtejä löytyy, kuten myös Nekromantikassa, mutta muut biisit jyristelevät liiaksi tunnelman kustannuksella.

Lisää luettavaa